Nors daugelis mūsų, ypač šventiniu metu, turėjo praleisti daug laiko virtuvėje, mintis keisti virtuvės įrankius gali atrodyti varginanti, tačiau tai gali būti būtina dėl sveikatos.
Ragina išmesti plastikines pjaustymo lenteles
A. J. Pollockas, socialinio tinklo „X“ platformoje pasidalinęs įrašu, pabrėžė, kad plastikinės pjaustymo lentelės su daugybe pjūvių, kurios atrodo „nusidėvėjusios“ arba pakeitusios spalvą, turėtų būti išmestos.
Jis pridėjo savo knygos „Sustenance“ ištrauką, kurioje paaiškina, kodėl jis rekomenduoja naudoti medines lenteles.
Jis cituoja tyrimus, kuriuose teigiama: „Plastikinėse lentelėse bakterijos, tokios kaip salmonelės ir listerijos, gali išlikti gyvos ir net daugintis per naktį.“
Palyginimui, tose pačiose sąlygose medinėse lentelėse bakterijos sugeriamos ir miršta per kelias minutes, rašo express.co.uk.
A. J. Pollockas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad naudojant peilį plastikinėse lentelėse atsiradę įpjovimai išskiria mikroplastikus, kurie gali patekti į maistą.
Tyrimai parodė, kad pjaustant daržoves ar mėsą ant plastikinių lentelių, pagamintų iš polietileno ar polipropileno, mikroplastikai prilimpa prie maisto ir vėliau patenka į organizmą.
Be to, A. J. Pollockas teigia, kad plastikinės lentelės gali greičiau gadinti peilius – jų ašmenys greičiau nusidėvi dėl sąlyčio su plastiku. Tuo metu medinės lentelės yra švelnesnės peilių ašmenims ir sveikesnės žmogui.
Vienas vartotojas pasiūlė taupyti, naudodamas švitrinį popierių plastikinių lentelių paviršiui lyginti, tačiau daugelis kitų sutiko su A. J. Pollocko patarimu.
„Plastikas? Nesvarbu, ar nauja, ar sena lentelė, mesk ją lauk! Plastiko neturi būti maiste“, – rašė vienas komentatorius.
Kitas juokaudamas pridūrė: „Jums nepatinka pagardinti maisto trupučiu mikroplastiko?“
A. J. Pollockasas ragina virtuvėje naudoti tvarius, sveikatai palankius įrankius, kurie ne tik padeda išvengti mikroplastikų, bet ir užtikrina higieną bei ilgiau tarnaujančius peilius.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!