1. Jos stiprina kaulų sveikatą.
Čijos sėklose yra ypač daug įvairių kaulų sveikatai naudingų mineralų, ypač kalcio. 25 g čijos sėklų yra 157 mg kalcio, o tai – daugiau, nei jo yra 100 ml pieno.
2. Jos padeda išlaikyti sveikus dantis.
Pagrindinė rolė kaulų, o taip pat ir dantų, sveikatos srityje tenka kalciui. Be to, čijos sėklose esantis boras padeda įsisavinti magnį, fosforą ir manganą, kad dantys būtų sveiki.
3. Mažina diabeto riziką.
Cukraus kiekį kraujyje reguliuoti padeda nesočiosios rūgštys, skaidulos ir baltymai. JAV žemės ūkio departamentas čijos sėklas laiko vienu sveikiausių maisto produktų, kuris padeda gydyti diabetą.
4. Padeda nuo vidurių užkietėjimo
Čijos sėklose yra daug skaidulų, kurios gerina virškinimą. Be to, jose taip pat yra netirpiųjų skaidulų, kurios sąlytyje su vandeniu virsta želė. Ši medžiaga gerina virškinimą ir užkerta kelią vidurių užkietėjimui.