• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar actekai ir majai išsiaiškino, kokios svarbios sveikatai yra čijos sėklos, o šiuolaikiniame pasaulyje jos laikomos supermaistu. Šios mažytės sėklytės turi daugybę maistinių medžiagų, o dėl neutralaus jų skonio jas galima naudoti visiems patiekalams iš eilės. „Bright Side“ rekomenduoja rinktis sveiką mitybą, todėl pasakoja apie šias itin sveikatingas sėklas ir apie tai, ką jos duoda mūsų organizmams.

Dar actekai ir majai išsiaiškino, kokios svarbios sveikatai yra čijos sėklos, o šiuolaikiniame pasaulyje jos laikomos supermaistu. Šios mažytės sėklytės turi daugybę maistinių medžiagų, o dėl neutralaus jų skonio jas galima naudoti visiems patiekalams iš eilės. „Bright Side“ rekomenduoja rinktis sveiką mitybą, todėl pasakoja apie šias itin sveikatingas sėklas ir apie tai, ką jos duoda mūsų organizmams.

REKLAMA

1. Jos stiprina kaulų sveikatą.

Čijos sėklose yra ypač daug įvairių kaulų sveikatai naudingų mineralų, ypač kalcio. 25 g čijos sėklų yra 157 mg kalcio, o tai – daugiau, nei jo yra 100 ml pieno.

2. Jos padeda išlaikyti sveikus dantis.

Pagrindinė rolė kaulų, o taip pat ir dantų, sveikatos srityje tenka kalciui. Be to, čijos sėklose esantis boras padeda įsisavinti magnį, fosforą ir manganą, kad dantys būtų sveiki.

REKLAMA
REKLAMA

3. Mažina diabeto riziką.

Cukraus kiekį kraujyje reguliuoti padeda nesočiosios rūgštys, skaidulos ir baltymai. JAV žemės ūkio departamentas čijos sėklas laiko vienu sveikiausių maisto produktų, kuris padeda gydyti diabetą.

4. Padeda nuo vidurių užkietėjimo

Čijos sėklose yra daug skaidulų, kurios gerina virškinimą. Be to, jose taip pat yra netirpiųjų skaidulų, kurios sąlytyje su vandeniu virsta želė. Ši medžiaga gerina virškinimą ir užkerta kelią vidurių užkietėjimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų