Reikės: 3–4 obuolių, 160 gr miltų, 100–120 gr cukraus, 100 ml pieno, 3 kiaušinių, 2 v.š. aliejaus, 1 a.š. vanilinio cukraus, 1.5 a.š. kepimo miltelių, citrinos sulčių, žiupsnelio druskos.
Pyrago receptas
Kiaušinius suplakiau su cukrumi. Į plakinį supyliau pieną, aliejų ir dar paplakiau. Persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi subėriau į plakinį. Viską išmaišiau mentele, pagardinau žiupsneliu druskos.
Obuolius nulupau ir supjausčiau nedideliais gabaliukais, apšlaksčiau citrinos sultimis. Į masę sudėjau obuolius ir išmaišiau. Į kepimo formą (23 cm.) patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 40 min. Ar iškepęs tikrinkite pagaliuku. Beliko pyragą apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!