Visuomet svajojote apie kepsninę lauke, kur maistas būtų ruošiamas itin natūraliomis sąlygomis? O ką pasakytumėte, jei pasiūlytumėme apsilankyti restorane, kur maistas gaminamas ant tikrų tikriausio vulkano? Pakankamai „natūralu“?
Būtent tokiu, ant tikros vulkano liepsnos ruoštu maistu gali pasimėgauti restorano „El Diablo“ klientai. Ispanijai priklausančioje Lanzarote saloje įsikūręs restoranas yra tikras salos turistų traukos centras. Žinoma, nereiktų galvoti, kad restorane esantis vulkanas nuolat spjaudo lavą ir liepsnas, bet idėjos autoriai gamtos turais, o gal veikiau, aplinkybėmis, pasinaudojo tikrai sumaniai.
Karštis į restorano virtuvę patenka per ilgą tunelį, kuris, kirsdamas, grunto sluoksnį, „atsiremia“ į požeminį vulkaną, tad į viršų kyla ne liepsnos ar lava, bet itin karšto oro masė. Įdomu tai, kad šį „tunelį“ suformavo pati gamtą, mat saloje itin dažni įvairiau stiprumo žemės drebėjimai. Pirmą kartą požeminis vulkanas kaip potenciali restorano virtuvė buvo panaudotas 1970 metais, kuomet šią idėją išbandė Cesar Manrique, kuriam į pagalbą atskubėjo du architektai – Eduardo Caceres ir Jesus Soto. Būtent jie ir sumeistravo kepsninę ant vulkano.