Papildomai dar reikės sūrių lazdelių. Iš grietinės, majonezo bei miltų suminkome elastingą tešlą. Svogūną bei česnaką susmulkiname ir sumaišome su kiaulienos bei jautienos faršu. Pagardiname faršą druska bei pipirais. Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame apvalius blynelius. Ant kiekvieno blynelio dedame po sūrią lazdelę bei šaukštą faršo. Tešlos kraštelius gerai apspaudžiame, gautą „cepelinuką“ perpjauname pusiau ir apvoliojame plaktuose kiaušiniuose bei džiūvėsėliuose. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir gražiai apkepiname. Paruoštas „putpelių kojeles“ sudedame į lėkštę, papuošiame ir patiekiame, kaip karštą patiekalą arba, kaip šaltą užkandį. Skanaus.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
5 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
350 gramų kiaulės faršo
150 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė džiūvesėlių (malti)
200 gramų majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai dar reikės sūrių lazdelių. Iš grietinės, majonezo bei miltų suminkome elastingą tešlą. Svogūną bei česnaką susmulkiname ir sumaišome su kiaulienos bei jautienos faršu. Pagardiname faršą druska bei pipirais. Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame apvalius blynelius. Ant kiekvieno blynelio dedame po sūrią lazdelę bei šaukštą faršo. Tešlos kraštelius gerai apspaudžiame, gautą „cepelinuką“ perpjauname pusiau ir apvoliojame plaktuose kiaušiniuose bei džiūvėsėliuose. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir gražiai apkepiname. Paruoštas „putpelių kojeles“ sudedame į lėkštę, papuošiame ir patiekiame, kaip karštą patiekalą arba, kaip šaltą užkandį. Skanaus.