Vaikai ją pamėgs!
Jums reikės:
- 2 vnt baziliko lapelių
- 3 skiltelė česnako
- 2 ind čiobrelio šakelės
- 1 kg gerai prinokusių pomidorų
- 1 vnt lauro lapelis
- 300 gr supjaustyti svogūnai
- 500 ml vistienos sultinio
Paruošimas
1. Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus.
2. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu. Meskite po 2-3 pomidorus į verdanti vandenį ir virkite maždaug 10 sekundžių, kad nusiluptų jų odelė. Galite sumesti nuplikytus pomidorus į indą su šaltu vandeniu atvėsti, bus patogiau lupti. Nulupkite odelę, supjaustykite kiekvieną pomidorą į keturias dalis ir išpjaukite sėklas.
3. Ant žemos-vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite truputį alyvų aliejaus. Sumeskite supjaustytus svogūnus bei sutraiškytas česnako skilteles ir pakepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus, lauro lapą, čiobrelį, supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės.
4. Išimkite lauro lapą bei čiobrelį. Gerai susmulkinkite sriubą blenderiu -smulkintuvu. Pagardinkite prieskoniais ir patiekite.