• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikai ją pamėgs!

Jums reikės:


  • 2 vnt baziliko lapelių

  • 3 skiltelė česnako

  • 2 ind čiobrelio šakelės

  • 1 kg gerai prinokusių pomidorų

  • 1 vnt lauro lapelis

  • 300 gr supjaustyti svogūnai

  • 500 ml vistienos sultinio


Paruošimas

1. Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus.

2. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu. Meskite po 2-3 pomidorus į verdanti vandenį ir virkite maždaug 10 sekundžių, kad nusiluptų jų odelė. Galite sumesti nuplikytus pomidorus į indą su šaltu vandeniu atvėsti, bus patogiau lupti. Nulupkite odelę, supjaustykite kiekvieną pomidorą į keturias dalis ir išpjaukite sėklas.

3. Ant žemos-vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite truputį alyvų aliejaus. Sumeskite supjaustytus svogūnus bei sutraiškytas česnako skilteles ir pakepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus, lauro lapą, čiobrelį, supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės.

4. Išimkite lauro lapą bei čiobrelį. Gerai susmulkinkite sriubą blenderiu -smulkintuvu. Pagardinkite prieskoniais ir patiekite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų