Moteris sako, kad šis receptas - nuo neatmenamų laikų, mat būtent taip žuvį per šventes gamino ir jos močiutė, kuriai šiuo metu - 85-eri.
Taigi, pateikiame autentišką Elvyros močiutės receptą. Išsamus aprašymas, kaip pagaminti žuvį su mrokomis ir svogūnais, jums.
Reikės:
jūros lydekos, mėgstamų žuvies prieskonių, druskos, 2 didelių morkų, sezamo sėklų, svogūno, 2 kiaušinių, miltų.
Gaminimas:
Nuvalykite jūros lydeką ir supjaustykite norimais gabaliukais. Iš kiaušinio, druskos ir miltų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
Žuvį paniruokite prieskoniuose ir sezame, mirkykite tešloje ir kepkite įkaitintoje keptuvėje.
Kol žuvis kepa, paruoškite daržoves. Sutarkuokite morkas, pusžiedžiais supjaustykite svogūną.
Kai žuvis baigs kepti, ant jos sudėkite morkas ir svogūnas, keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite troškintis.