Net ir geriausiai šeimininkei praverčia naudingi patarimai. Kaip mūsų močiutės sako, nėra sugadinto patiekalo, tereikia žinoti vieną kitą paslaptį. Gaminant iš kiaušinių pravers žinoti vieną kitą gudrybę:
* Jei norite sužinoti, ar kiaušinis šviežias, įmeskite jį į vandens dubenį. Jei kiaušinis ne skęsta, o plūduriuoja, vadinasi, maistui naudoti jis netinkamas.
* Trynius atskirti nuo baltymų lengviau, kai kiaušiniai šalti. Baltymus patariama plakti kambario temperatūros – putos bus puresnės.
* Jei tenka palaikyti šaldytuve kiaušinio trynius, užpilkite juos vandeniu – taip jie gali stovėti dvi–tris dienas. Vandeniu užpilti baltymai šaldytuve gali nesugesti net 10 dienų!
* Jei mušant kiaušinį įkrito gabalėlis lukšto, jį nesunkiai išgriebsite... kitu kiaušinio lukšto gabalėliu, nes jis suveiks kaip magnetas.
* Omletą kepkite tik ant vidutinio stiprumo ugnies. Jei kaitra bus per stipri, omletas iškeps kietas ir neskanus.