„Jie veikia kaip antioksidantai organizme. Jie slopina uždegiminius procesus, mažina lėtinių ligų riziką. Skirtumas yra net tarp raudonojo ir baltojo svogūno – raudonasis svogūnas turi daugiau polifenolių ir dėl to jį valgyti yra naudingiau sveikatai. <...> Sakoma, kad reikia suvalgyti vaivorykštę lėkštėje, kad gautume visų reikiamų medžiagų. Būtent tos ryškios daržovės turi didesnį kiekį tų aktyviųjų medžiagų“, – laidoje „Būk sveikas“ pasakojo mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė.
Žiemą šviežių daržovių asortimentas Lietuvoje gerokai mažesnis, todėl mitybos specialistė patarė, kokias daržoves naudingiausia rinktis šaltuoju metų laikotarpiu.
Kokios tai daržovės, žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Būk sveikas“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ GALITE PAMATYTI ČIA: