• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mus kasdien lydi pasirinkimai. Renkamės, ką dėvėti, ką skaityti, ką žiūrėti... Tokie pasirinkimai mus lydi ir virtuvėje. Tiesa, anot Kotrynos Starkienės, renkantis, ką gaminti pietums, dažniausiai nukenčia garnyras. Būtent todėl šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ visas dėmesys bus skirtas jam. Verta suklusti ir vegetarams – tokį garnyrą drąsiai galite valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą!  

Mus kasdien lydi pasirinkimai. Renkamės, ką dėvėti, ką skaityti, ką žiūrėti... Tokie pasirinkimai mus lydi ir virtuvėje. Tiesa, anot Kotrynos Starkienės, renkantis, ką gaminti pietums, dažniausiai nukenčia garnyras. Būtent todėl šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ visas dėmesys bus skirtas jam. Verta suklusti ir vegetarams – tokį garnyrą drąsiai galite valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą!  

REKLAMA

„Šįkart noriu parodyti, kaip paruošti puikias karštas daržoves, kurios tiks ir prie mėsiškų ar žuvies patiekalų, tiek ir patiekiant kaip atskirą vegetarišką patiekalą. Gaminsiu keptus mėlynuosius kopūstus su morkomis, kuriuos ragausime su aštriu jogurto padažu“, – intriguoja K. Starkienė. 

O po šio puikaus rudens patiekalo, Kotryna pasidalins ir gardaus deserto receptu – šįkart ji nustebins šokoladiniu pyragu. 

REKLAMA
REKLAMA

Kepti kopūstai su aštriu padažu 

Reikės: 

mėlynojo kopūsto; 

morkų; 

raudonojo vyno arba obuolių acto; 

6 šaukštų aliejaus; 

šaukšto medaus; 

šaukšto sojos padažo; 

graikiško jogurto; 

adžikos; 

„Feta“ sūrio. 

Gaminimo eiga 

Mėlynąjį kopūstą supjaustykite storomis riekėmis, gausiai apšlakstykite raudonojo vyno (ar kitokiu) actu ir palikite bent pusvalandžiui. Aliejų, medų ir sojos padažą gerai išmaišykite. Į kepimo skardą sudėkite kopūstus bei nuskustas ir išilgai perpjautas morkas.

REKLAMA

Daržoves apliekite padažu ir gerai išmaišykite, kad morkos ir kopūstai pasidengtų padažu. Pabarstykite druska. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite to, kol suminkštės – apie 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje.  

Graikišką jogurtą sumaišykite su adžika ir paskleiskite ant didelės lėkštės. Ant jogurto viršaus išdėliokite keptas, dar karštas daržoves. Viską pabarstykite Fetos“ sūriu. Skanaus!   

 „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų