„Šįkart noriu parodyti, kaip paruošti puikias karštas daržoves, kurios tiks ir prie mėsiškų ar žuvies patiekalų, tiek ir patiekiant kaip atskirą vegetarišką patiekalą. Gaminsiu keptus mėlynuosius kopūstus su morkomis, kuriuos ragausime su aštriu jogurto padažu“, – intriguoja K. Starkienė.
O po šio puikaus rudens patiekalo, Kotryna pasidalins ir gardaus deserto receptu – šįkart ji nustebins šokoladiniu pyragu.
Kepti kopūstai su aštriu padažu
Reikės:
mėlynojo kopūsto;
morkų;
raudonojo vyno arba obuolių acto;
6 šaukštų aliejaus;
šaukšto medaus;
šaukšto sojos padažo;
graikiško jogurto;
adžikos;
„Feta“ sūrio.
Gaminimo eiga
Mėlynąjį kopūstą supjaustykite storomis riekėmis, gausiai apšlakstykite raudonojo vyno (ar kitokiu) actu ir palikite bent pusvalandžiui. Aliejų, medų ir sojos padažą gerai išmaišykite. Į kepimo skardą sudėkite kopūstus bei nuskustas ir išilgai perpjautas morkas.
Daržoves apliekite padažu ir gerai išmaišykite, kad morkos ir kopūstai pasidengtų padažu. Pabarstykite druska. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite to, kol suminkštės – apie 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
Graikišką jogurtą sumaišykite su adžika ir paskleiskite ant didelės lėkštės. Ant jogurto viršaus išdėliokite keptas, dar karštas daržoves. Viską pabarstykite Fetos“ sūriu. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!