Tešlai reikės:
- 200 g miltų
- 200 g sviesto
- 100 g grietinės
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- Žiupsnio druskos
Įdarui reikės:
- 4 obuolių
- 100 g rudojo cukraus
- 1 a. š. cinamono
- Žiupsnio malto muskato
- Žiupsnio maltų gvazdikėlių
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, suberkite į dubenį. Šaltą sviestą apvoliokite miltuose ir sutarkuokite stambia tarka, vis pabarstant tarkius miltais, kad nesuliptų. Sviestą lengvai sumaišykite su miltais, dėkite grietinės ir greitai užminkykite tešlą. Minkykite tik kol viskas sulips, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Atvėsintą tešlą iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Įdarui skirtus sausus ingredientus sumaišykite ir kiekvieną tešlos gabalėlį gausiai jais pabarstykite. Dėkite vieną skiltelę obuolio ir susukite.
Pyragėlius patepkite plaktu kiaušiniu, kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai apskrus.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.