• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konditeris Belgijoje lydomo ir formuojama šokoladą, kol galiausiai išeina tobulas velykinis kiaušinis. Jis gali greitai tapti vardiniu, užrašius norimą verdą. Kiti perrišami dailiais auksiniais kaspinėliais. Čia yra ir šokoladinių ančiukų, ir zuikučių. Visko, ko reikia Velykų stalui.

Konditeris Belgijoje lydomo ir formuojama šokoladą, kol galiausiai išeina tobulas velykinis kiaušinis. Jis gali greitai tapti vardiniu, užrašius norimą verdą. Kiti perrišami dailiais auksiniais kaspinėliais. Čia yra ir šokoladinių ančiukų, ir zuikučių. Visko, ko reikia Velykų stalui.

REKLAMA

Tiesa, šios Velykos belgui šokolado gamintojui – kitokios. Mat įprastai pilna turistų, norinčių pasmaguriauti garsiuoju belgišku šokoladu, šiandien parduotuvėlė „laikosi“ tik ant vietinių gyventojų.

Vis tik, konditeris nosies nenukabina – veikiau sugalvoja, kaip dar paįvairinti šventę.

„Dažniausiai šokolado gamintojai renkasi klasikinius skonius: karamelės, pralino, marcipano ir viskas gerai. Mes taip pat turime marcipano gabalėlių. Tačiau, manau, kad šiandien klientai valgydami nori leistis į nuotykius“, – sako belgiško šokolado gamintojas Dominique Persoone. 

Briugė mieste yra daugiau nei 60 šokolado parduotuvių. Dauguma jų – uždarytos, mat yra orientuotos į turizmą. Tad norint išlaikyti parduotuvėlę tenka pasukti galvą, kokiu slaptu ingredientu galima nustebinti klientus.

REKLAMA
REKLAMA

„Taigi mes pagaminome žolelių ir močiutės obuolių sultis, norėdami šokoladui suteikti rūgštelės. Tada sugalvojome pridėti japoniško laimo. Šių dviejų ingredientų mišinys – nuostabus. Žinoma, reikia rasti tinkamą balansą tarp šokolado ir kitokių skonių“, – tęsia jis. 

Tuo tarpu į parduotuvėlę užsukę lankytojai netveria džiaugsmu – esą šokoladas atneša daug džiaugsmo, ypač pandemijos sukaustytais laikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų