Tiesa, šios Velykos belgui šokolado gamintojui – kitokios. Mat įprastai pilna turistų, norinčių pasmaguriauti garsiuoju belgišku šokoladu, šiandien parduotuvėlė „laikosi“ tik ant vietinių gyventojų.
Vis tik, konditeris nosies nenukabina – veikiau sugalvoja, kaip dar paįvairinti šventę.
„Dažniausiai šokolado gamintojai renkasi klasikinius skonius: karamelės, pralino, marcipano ir viskas gerai. Mes taip pat turime marcipano gabalėlių. Tačiau, manau, kad šiandien klientai valgydami nori leistis į nuotykius“, – sako belgiško šokolado gamintojas Dominique Persoone.
Briugė mieste yra daugiau nei 60 šokolado parduotuvių. Dauguma jų – uždarytos, mat yra orientuotos į turizmą. Tad norint išlaikyti parduotuvėlę tenka pasukti galvą, kokiu slaptu ingredientu galima nustebinti klientus.
„Taigi mes pagaminome žolelių ir močiutės obuolių sultis, norėdami šokoladui suteikti rūgštelės. Tada sugalvojome pridėti japoniško laimo. Šių dviejų ingredientų mišinys – nuostabus. Žinoma, reikia rasti tinkamą balansą tarp šokolado ir kitokių skonių“, – tęsia jis.
Tuo tarpu į parduotuvėlę užsukę lankytojai netveria džiaugsmu – esą šokoladas atneša daug džiaugsmo, ypač pandemijos sukaustytais laikais.