• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar  Kaune, prekybos ir pramogų sostinėje „Kauno Akropolis“,  pirmojo Baltijos šalyse pirkinių festivalio proga restoranas „GAN BEI CITY“  pagamino ilgiausią ir didžiausią sušį  Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

10 metrų ilgio sušiui pagaminti prireikė net  8 kilogramų ryžių, 50 vienetų avokadų, 20 kilogramų agurkų, 3 kilogramų lašišos, 3 kilogramų sūrio FILADELPHIA, 1 kilogramo MASAGO ikrų, 70 kiaušinių ir 165 vienetų  tigrinių krevečių.

REKLAMA

„Rekordinį sušį gamino net 20 japoniškos virtuvės meistrų.  Gamyba užtruko daugiau nei 30 minučių. Rekordinis sušis buvo  suvalgytas  vos per 5 minutes“, - sako restorano „GAN BEI CITY“  Kaune direktorius Henrikas Labutis.

Pasak jo, Lietuvoje pastebimas  vis didesnis susidomėjimas  japoniškos virtuvės ypatumais. Atsiranda vis daugiau gurmanų, mėgstančių japonišką maistą ir besidominčių jų gamyba. Tokio populiarumo japoniška virtuvė susilaukia dėl to, kad patiekalai gaminami tik iš šviežių produktų,  didžioji dalis patiekalų gaminami iš žuvies ir kitų jūros gėrybių, be to, maisto gamybai nenaudojami prieskoniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų