Vakar Kaune, prekybos ir pramogų sostinėje „Kauno Akropolis“, pirmojo Baltijos šalyse pirkinių festivalio proga restoranas „GAN BEI CITY“ pagamino ilgiausią ir didžiausią sušį Lietuvoje.
10 metrų ilgio sušiui pagaminti prireikė net 8 kilogramų ryžių, 50 vienetų avokadų, 20 kilogramų agurkų, 3 kilogramų lašišos, 3 kilogramų sūrio FILADELPHIA, 1 kilogramo MASAGO ikrų, 70 kiaušinių ir 165 vienetų tigrinių krevečių.
„Rekordinį sušį gamino net 20 japoniškos virtuvės meistrų. Gamyba užtruko daugiau nei 30 minučių. Rekordinis sušis buvo suvalgytas vos per 5 minutes“, - sako restorano „GAN BEI CITY“ Kaune direktorius Henrikas Labutis.
Pasak jo, Lietuvoje pastebimas vis didesnis susidomėjimas japoniškos virtuvės ypatumais. Atsiranda vis daugiau gurmanų, mėgstančių japonišką maistą ir besidominčių jų gamyba. Tokio populiarumo japoniška virtuvė susilaukia dėl to, kad patiekalai gaminami tik iš šviežių produktų, didžioji dalis patiekalų gaminami iš žuvies ir kitų jūros gėrybių, be to, maisto gamybai nenaudojami prieskoniai.