„Patiekalas, kurį daugybę kartų valgiau Birkhalle ir Highgrove, – rašė karališkosios šeimos atstovas, kuris gruodį šventė savo 50-metį. – Tai „Omlette aux Fines Herbes“ versija, į kurią pridedama „Gruyère“ sūrio ir grybų.“
Karaliaus mėgstamo omleto receptas
Tomas pristato omleto „Omlette aux Fines Herbes“ variantą, į kurį pridedama „Gruyère“ sūrio ir grybų. Šiam patiekalui reikia:
- 3 kiaušinių,
- angliškų ir Dižono garstyčių,
- petražolių, peletrūno, druskos ir pipirų;
- sūrio;
- grybų.
Kiaušiniai išplakami su prieskoniais ir garstyčiomis, o tada mišinys kepamas aliejuje kelias minutes. Kai pagrindas sutvirtėja, pridedami tarkuotas sūris ir grybai, rašo mirror.co.uk.
Šis receptas ne tik skanus, bet ir ypatingas karališkajai šeimai, nes karalius Karolis III ir karalienė Camilla labai mėgsta valgyti grybus.
Kaip teigė Tomas: „Laukiniai grybai yra tarsi manija, o karalius Karolis III ir karalienė Camilla labai aršiai varžosi dėl to, kuris surinks daugiau.“
Grybų ir kiaušinių nauda sveikatai
Grybai yra puikus kalio ir vitaminų šaltinis. Kalio nauda apima natrio poveikio mažinimą organizme, kraujospūdžio mažinimą ir širdies bei kraujagyslių sistemos rizikos mažinimą.
Tačiau kai kurie moksliniai tyrimai teigia, kad reikia daugiau įrodymų norint patvirtinti šį poveikį. 2021 m. JAV Baylor medicinos koledžo atliktas tyrimas tvirtina:
„Valgomųjų grybų vartojimas gali turėti teigiamą poveikį lipidų profiliams, keisdamas kai kuriuos metabolinius žymenis, tokius kaip mažo tankio lipoproteinų (LDL) cholesterolis, didelio tankio lipoproteinų (HDL) cholesterolis, bendras cholesterolis ir trigliceridai.
Be to, valgomųjų grybų vartojimas tikriausiai yra susijęs su vidutiniškai sumažėjusiu kraujospūdžiu. Teigiamas bendras širdies ir kraujagyslių ligų, insulto ir koronarinės arterijos ligos poveikis nėra nuoseklus.“
Mitybos specialistė Helen Bell, dirbanti „UK Care Guide“, anksčiau sakė „Mirror“, kad padidėjęs kiaušinių vartojimas dažnai yra naudingas žmonėms, kurie laikosi svorio metimo dietos.
Tuomet ji paaiškino: „Mano patirtis rodo, kad kiaušinių vartojimas kaip užkandis gali būti labai naudingas svorio metimui. Kiaušiniai turi daug baltymų, kurie padeda ilgiau išlaikyti sotumo jausmą. Tai gali sumažinti bendrą suvartojamų kalorijų kiekį per dieną.“
Ji pridūrė, kad svarbu stebėti porcijų dydžius ir sveikai paruošti patiekalus, pavyzdžiui, virti, kad nebūtų pridėta nereikalingų riebalų.
Vėliau Helen pabrėžė, kad „švaraus maisto“, tokio kaip vištiena, žuvis, vaisiai, daržovės, riešutai ir sėklos, vartojimas gali būti nepaprastai naudingas svorio metimui:
„Šie maisto produktai paprastai turi mažiau kalorijų ir daugiau svarbių maistinių medžiagų, palyginti su perdirbtais maisto produktais. Jie suteikia skaidulų, kurios padeda virškinimui ir ilgiau palaiko sotumo jausmą.
Mano patirtis rodo, kad klientams, pereinantiems prie šių maisto produktų dietos, dažnai lengviau valdyti savo svorį, nes jie suvartoja daugiau maistinių medžiagų turinčių kalorijų, kurios palaiko bendrą sveikatą ir medžiagų apykaitą.“
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!