• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Štai pusryčių karaliai – blynai. Šį rytą su uogomis, apšlakstyti klevų sirupu. O patys blynai minkšti, lengvi, stori ir pasipūtę. O paslaptis labai paprasta: tiesiog atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į jau paruoštą blynų tešlą. Labai gerai prisimenu, kad tokius blynus kepdavo mama vaikystėje, kai norėdavo mus su broliu palepinti. Tiesa šį kartą kepant į blynus dar įmaišiau į tešlą ir šilauogių“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Štai pusryčių karaliai – blynai. Šį rytą su uogomis, apšlakstyti klevų sirupu. O patys blynai minkšti, lengvi, stori ir pasipūtę. O paslaptis labai paprasta: tiesiog atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į jau paruoštą blynų tešlą. Labai gerai prisimenu, kad tokius blynus kepdavo mama vaikystėje, kai norėdavo mus su broliu palepinti. Tiesa šį kartą kepant į blynus dar įmaišiau į tešlą ir šilauogių“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Ingredientai: 2 kiaušiniai; 200 ml pieno; 1 v. š. Cukraus; Žiupsnis druskos; 300 g miltų; Saujelė šilauogių.

Patiekti: uogų ir klevų sirupo, jei norisi.

Kiaušinių baltymus atskirame nuo trynių. Trynius išsukame su cukrumi. Įpilame pieno. Įberiame druskos ir miltus. Gerai išmaišome. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Išplakame baltymus iki standžių putų.

Atsargiai įmaišome į blynų tešlą. Suberiame šilauoges. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepame iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrus ir iškeps. Blynus apšlakstėme klevų sirupu ir valgėme su uogomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų