• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

REKLAMA

Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.

Veganiškos bananų duonos receptas

Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Duona drėgna, sunki, su maloniomis bananų ir juodojo šokolado nuotaikomis. Malonios natos – graikiniai riešutai ir klevų sirupas.

Reikės:

  • 200 g. avižinių miltų
  • 50 g. nesmulkintų avižinių dribsnių (jeigu netoleruojate avižų, vietoje avižų miltų ir dribsnių galite dėti 250 g. žalių grikių miltų)
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 nubrauktų š. maltų linų sėmenų
  • 1 a. š. cinamono pusės nedidelio muskato riešuto (tiesiog įtarkuokite į miltus)
  • žiupsnelio druskos
  • 70 g. – 90 g. klevų sirupo (apie 7 – 9 š.) (jeigu duonai iškepus apliesite ją šokoladu – dėkite 70 g., jeigu ne – 90 g.)
  • 350 g. trintų, gerai prinokusių bananų (maždaug 4 vidutinio dydžio bananų)
  • 100 ml. augalinio pieno
  • 60 g. tirpinto nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus
  • 100 g. 72% juodojo šokolado (kuo mažiau cukraus jame, tuo geriau)
  • 100 g. graikinių riešutų

Kaip gaminti:

Įjunkite orkaitę (170 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).

Maltus linų sėmenis užpilkite augaliniu pienu, palikite brinkti. Sumaišykite miltus, dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, druską.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame inde sumaišykite sutrintus bananus, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir brinkintus linų sėmenis.

Švelniai pakepinkite graikinius riešutus.

Sumaišykite sausus ir skystus mišinius, suberkite sutraiškytus graikinius riešutus (tik pasilikite šiek tiek barstymui ant jau iškepusios duonos viršaus) ir dar kartą viską permaišykite.

REKLAMA

Kepimo indą (naudoto kepimo indo išmatavimai 24 x 8 x 11) ištepkite aliejumi ar išklokite kepimo popieriumi ir į jį supilkite gautą masę.

Kepkite apie 45 – 50 min. kol švelniai paruduos, o medinis pagaliukas įsmeigtas į storiausią vietą liks sausas.

Iškepusią duoną atvėsinkite 5 min., tada nuimkite kepimo popierių (jeigu naudojote) ir leiskite jai visiškai atvėsti ant grotelių.

Duonai atvėsus, apliekite ją tirpintu juoduoju šokoladu ir pabarstykite graikiniais riešutais. Dėkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų ir galite mėgautis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir  @soulfood

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų