Mano recepto proporcijos yra jau beveik patentuotos Tinginys visuomet gaunasi standus, gardus, norisi dar ir dar, nors pilvas jau sako: gal gana? Pabandykite ir Jūs, gal taps ir Jūsų mėgstamiausiu tinginio receptu“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės:
- 400 g paprastų traškių sausainių;
- 400 g saldinto kondensuoto pieno;
- 190 g sviesto;
- 2 valg. š. kakavos;
- 1,5 valg. š. saldžios kakavos;
- 1 valg. š. cukraus.
Sausainius sutrupiname į dubenį (vienus sutrupiname smulkiau, kitus stambiau). Sviestą išlydome puode storu dugnu, tuomet suberiame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė (tik neužverdame!).
Į sviesto masę supilame kakavas, kondensuotą pieną, viską išmaišome ir kaitiname, vis pamaišant, kol gausis visiškai vientisa masė be jokių gumulėlių. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame truputį pravėsti.
Į kakavinę masę suberiame sutrupintus sausainius, gerai išmaišome ir paliekame masę truputį atvėsti.
Patiesiame maistinę plėvelę ant stalo ir ant jos pailgai išklojame sausainių masę. Suformuojame ritinį ir susukame į maistinę plėvelę, gerai užspaudžiame galus, dedame į šaldytuvą stengti bent 4 valandoms (geriausia palikti pernakt). Skanumėlis!