Priežastis, kodėl daugelis dietų nėra veiksmingos, yra ta, jog jų besilaikantys dažniausiai atsikrato vandens svorio. Ilgalaikių rezultatų nebus pasiekta tol, kol iš esmės nepasikeis asmens gyvenimo būdas. Vietoje to, kad skaičiuotumėte kalorijas, reguliariai mankštinkitės ir maitinkitės pagal vieną iš šių planų.
Viduržemio jūros regiono dieta
Kaip ir galima tikėtis, tai mityba, kuri vyrauja tradicinėse Viduržemio jūros valstybėse. Ši dieta daugiausia dėmesio skiria šviežių vaisių ir daržovių, alyvuogių aliejaus, pilno grūdo produktų, prieskonių, šviežių žolelių riešutų ir ankštinių augalų vartojimui.
Nors neretai kasdienėje mityboje taip pat atsiranda žuvis ir paukštiena, raudoną mėsą patariama valgyti tik kelis kartus per mėnesį. Ši mityba ne tik padeda tirpdyti kilogramus, bet 2015-aisiais atlikti moksliniai tyrimai pastebėjo, jog žmonės, valgydami būtent taip, kaip tai daro gyvenantys šalia Viduržemio jūros, perpus sumažina riziką susirgti širdies ligomis.
Paleo dieta
Tai mityba, kuri yra panaši į tą, kokios laikėsi mūsų pirmykščiai protėviai. Ši mityba yra labai lanksti, kadangi galima aptikti vis daugiau šiai mitybai tinkančių produktų ir patiekalų. Svarbu atminti, kad Paleo dietos metu reikėtų valgyti liesą mėsą, žuvį, kiaušinius, riešutus, sėklas, žoleles, prieskonius, vaisius, daržoves ir sveikuosius riebalus.
Rekomenduojama vengti daržovių aliejaus, margarino ir gaiviųjų gėrimų, grūdų, daugelio pieno produktų, apdirbto maisto ir trans riebalų. Vienintelis produktas, kuris atsidūrė tarp vengtinų sąrašo, tačiau yra išties naudingas norint atsikratyti kilogramų, yra ankštinės daržovės, tokios kaip pupelės, lęšiai, žirniai.
Gluten-Free dieta
Pastaraisiais metais vis dažniau ir garsiau kalbama, jog angliavandeniai yra didžiausi žmonių priešai, ypač kai norima sumažinti savo kūno apimtis. Tiesa tokia, jog angliavandeniai yra reikalingi, kadangi jie kūnui suteikia energijos. Kaip ir laikantis kitų mitybos planų, svarbiausia atsirinkti, kokius angliavandenius vartoti sveika. Tie, kurie aptinkami saldžiosiose bulvėse, yra gerokai naudingesni nei tie, kurie yra baltoje duonoje.
Tie, kas netoleruoja glitimo, dėl to kaltina šiuolaikinius grūdus. Kadangi prieš patekdami ant mūsų stalo jie yra stipriai apdirbami, suvalgius iš miltų pagamintų gaminių jaučiamės aptingę, ima kauptis dujos, jaučiamas skausmas. Jei norite, kad ši dieta suveiktų, į savo pirkinių krepšelį nesikraukite vien tik sausainių be glitimo. Stipriai perdirbtus gaminius pakeiskite bananais, obuoliais, lapinėmis daržovėmis, figomis, moliūgais ir bolivinės balandos sėklomis.
Galiausiai, nesvarbu, kokį mitybos planą pasirinksite, mažiausiai dėmesio reikėtų kreipti į madingai skambančius žodžius ir saugotis sumanių pardavimo schemų. Jei maitinatės maistinėmis medžiagomis aprūpintais produktais, nevartojate perdirbtų ir savo sudėtyje daug cukraus turinčių gaminių, jūs tikrai atsikratysite kelių papildomų kilogramų, o geresnių rezultatų pasieksite jei prie to paties dar ir reguliariai sportuosite.