Šaltibarščiams reikės: Litras kefyro, 0.5 l . pieno, 200 gr. virtų burokėlių, 2 šviežių agurkų, 20 gr. svogūnų laiškų, krapų, 100 gr. grietinės, 2 kiaušiniai, druskos, cukraus.
Gaminimas:
Išvirtus burokėlius sutarkuoti, užpilti kefyru, pienu, sutarkuoti agurkus, sukapoti svogūnų laiškus, krapus, pagardinti druska, cukrumi, permaišyti, sudėti grietinę, kiaušinius ir gerai atšaldyti.
Recepto šaltinis: http://skanusgyvenimas.com
Gardžių šaltibarščių paslaptis
Šaltibarščių arba šaltų sriubų variacijų yra tikrai daug. Pavyzdžiui, Rusijoje populiari šalta sriuba vadinasi okroška. Būtent į ją gana dažnai yra dedamas šaukštas krienų.
Įdėkite mažą šaukštelį krienų į paruoštus šaltibarščius. Tai šaltai sriubai suteiks šiek tiek rūgštumo ir atskleis tobulą sriubos skonį.
Trumpame tv3.lt filmuke rasite dar viena idėją, kaip pagaminti šaltibarščius, kurių norės visa šeima!