Šiam savaitgaliui rekomenduojame jums šaltibarščių receptą, kuriuose nėra burokėlių, tačiau skonis - kelis kartus geresnis. Būkite tikri - pabandę, gaminsite vėl ir vėl, nes jų skonis - tiesiog fantastiškas.
Beje, jei pavaišinsite draugus ir išduosite jiems receptą, jis ims plisti lyg virusas po šeimininkių virtuves.
![Pievagrybių sriuba kubiliuke 4](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=cr&s=800x600&m=4&f=/Uploads/UGallery/photos/e1/f0/64/d3/e1f064d3df0d3da79d11b3ba56ed699b.jpg)
Jums reikės:
1 litro natūralaus jogurto, 300-400 ml kefyro, 1 didelio arba 2-3 mažesnių agurkų, svogūnų laiškų, šviežių krapų, ridikėlių, 2 virtų kiaušinių, druskos ir mėgstamų prieskonių. Prie šaltibarščių tinka virtos ir apkeptos bulvės.
Visas daržoves smulkiai supjaustykite ir sudėkite į vieną bendrą indą. Užpilkite jogurtą ir kefyrą. Tada - vandenį. Pilkite pagal poreikį, priklausomai nuo to, tirštų ar skystų šaltibarščių norite.
Pagardinkite prieskoniais, gerai išmaišykite, supjaustykite smulkiau kiaušinį ir mėgaukitės vasaros skoniu!