Palangoje apsilankė ir TV3 laidos „Top 3“ žurnalistai.
Palangos verslininkai pravėrę savo kavinių, viešbučių duris ir išskėstomis rankomis laukia pinigingų svečių. Nors šiais laikais, sunku nustebinti kainomis, bet nenustebkite, jei šią vasarą Palangoje už šaltibarščius teks pakloti 12 eurų. O už cepelinus – beveik 10.
„Pas mus dar šaltibarščiai yra nebrangūs – 5,5 euro, man pačiam teko matyti Basanavičiaus gatvėje ir po 10, ir po 12 eurų. Cepelinų porcija – 9 eurai. Mes kainų nebranginom, bet gal vasarą dar branginsim“, – teigia restoranų ir viešbučių tinklo savininkas Henrikas Tautkus.
„Šaltibarščiai – virš 4 eurų, dviejų cepelinų porcija – 6 eurai, tai kainų, manau, nekėlė nei viena kavinė, kur čia jau bekelsi. Pardavinėjam tomis pačiomis kainomis, kad būtų auksinis kainų viduriukas. Kad nebūtų, jog šaltibarščiai – 20 eurų. Ne, gink Dieve“, – sako restorano administratorius Kęstutis Blažys.
Dalis Palangos svečių matydami tokias kainas imasi taupymo taktikos. Maitinasi iš parduotuvės ir patiekalus gaminasi patys.
Palangos žuvies padavėjai jau irgi išrikiavę savo prekybos asortimentą ir gundo praeivius gardaus dūmelio aromatu. Žinomiausia žuvies pardavėja – Palangos Birutė ir kiti jos kolegos giriasi, kad savo esamų ir būsimų klientų labai neskriaus, nes ir taip ta prekyba ne kažin ką.
„Plius – minus tas pats, kas ir pernai, ir užpernai. Jei pabrango ten, tai centais. Sezonas anksti prasidėjo, geri orai“, – teigia rūkytos žuvies prekeivė Birutė.
Apie nakvynę reikia galvoti iš anksto
Jei dar neturite stogo virš galvos, tai verslininkai ragina paskubėti, nes dar savaitė kita ir nakvynę bus galima rasti, bet – didesnėmis kainomis.
„Kainos nuo 55 iki 70 eurų, o penkių žvaigždučių viešbutyje – iki 200 eurų“, – teigia Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Laura Taučiūtė.
„Joninių savaitgalį visur turime apie 90 procentų užimtumą, nes ilgasis savaitgalis ir lietuviai viską iš anksto rezervuoja“, – sako H. Tautkus.
Jei norite pataupyti, tai egzistuoja keletas būdų, kaip atostogų būstą Palangoje išsinuomoti pigiau. Aišku, tai tam tikra rizika, bet, kas nori, tas randa.
„Reikia žiemos metu rezervuoti, nes tikrai yra pigiau, o kai matom, kad ten 10 procentų liko, tai kainos kyla į viršų. Jei lyja – kainos krenta, o jei didelis užimtumas, tai kainos kyla“, – tikina H. Tautkus.
„Džiugina, kad kainos tokios pat, kaip ir praėjusiais metais, konkurencija yra didelė, turim konkuruoti su užsieniu. Konkuruojame ir turim būti paklausūs. Šiemet esame pasiruošė nedidinti kainų, kad sulauktume svečių“, – sako L. Taučiūtė.
Daugiau apie tai sužinokite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.
Laidą „TOP 3“ žiūrėkite pirmadieniais–trečiadieniais, 21 val. tik per TV3.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „TOP 3“.