Restoranai, nepriklausomai nuo to, ar rengia specialią programą ar šventinį meniu, rezervacijų bangos Naujiesiems sulaukė dar spalio mėnesį.
Švenčių proga siūlo įvairiausius skanėstus nuo austrių, triušienos spurgų, ikrų, tuno tartarų iki jautienos steikų su šokoladu ir vynu ar oto filė su ikrų padažu.
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė atkreipia dėmesį, jog dėl augančių produktų kainų ir didėjančių atlyginimų šiemet daugelis įmonių taupo ir didelių renginių Naujiesiems metams neorganizuoja. Dirba įprastu laiku, mat dirbant šventinę naktį darbuotojams reikėtų mokėti daugiau.
E. Šiškauskienė skatina žmones į kainas restoranuose žvelgti kritiškai ir pagal savo galimybes, nes esą pasirinkimo netrūksta įvairiems biudžetams.
„Vėlgi žmonės yra linkę sakyti: „Oi, brangu, ten 600 eurų naujametinė vakarienė". Bet apie ką mes kalbame? Ar apie penkių žvaigždžių viešbutį sostinės centre, ar apie Justiniškėse esantį restoraniuką?“ – sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.
Vakarienė nuo 100 iki 1100 eurų
Štai sostinės centre įsikūrusiame restorane „Bon Chop“ naujametinio renginio esą nebus, o ir darbas vyks kaip įprasta iki 22 val. Tačiau sausio 31-os d. vakare vietos restorane jau išgraibstytos.
Naujųjų metų išvakarėse vakarienė lankytojams čia gali atsieiti ir 1100 eurų už du steikus ir vyno butelį, mat vien prabangaus vyno butelys gali kainuoti 600 eurų.
„Steikai gali atsieiti 250 eurų, pavyzdžiui, turime dabar tokią australietišką, brandintą jaučio nugarą su šokoladu ir viskiu, plius dar garnyrai bei gėrimai papildomai“, – sako restorano atstovė.
Vilniuje įsikūręs restoranas „Panama food garden“ taip pat neruošė šventinio meniu. Išvakarėse apsilankę lietuviai už tradicinę, šventinę vakarienę šiame restorane esą vidutiniškai paklotų 100 eurų žmogui.
Dvi šampano taures, dvi austrės paskanavimui, vanduo atsigerti ir dar du tuno tartarai būtų įprasti pasirinkimai pradėti šventinį vakarą, sako restorano atstovas. O karštam patiekalui lankytojai esą rinktųsi midijas ir tuno steiką.
Už visą šią vakarienę tektų piniginę paploninti bent 100 euru šiame restorane.
Rengia specialias programas Naujiesiems: rezervacijos iki 350 eurų
Tiesa, dalis viešbučių ir restoranų rengia specialią programą visai Naujųjų metų nakčiai. Tačiau už ją lietuviams taip pat teks papurtyti pinigines.
Vilniaus Lukiškių gatvėje Vakarų ir Tolimūjų Rytų virtuvės restoranas „HeJi“ socialiniuose tinkluose Naujuosius kviečia sutikti su išskirtiniu meniu ir šampano taurėmis.
Tiesa, vietą šampano bare rezervuoti kainuoja 350 eurų, o pačiame restorane – 400 eurų, taip pat galima už papildomus 150 eurų galima pasirinkti vyno arba šampano pritaikymą prie užsakyto maisto.
Tuo tarpu restorano „Trinity“ direktorius Jonas Kriaučiūnas tvirtina, kad rezervacijos Naujųjų metų šventei sutikti pasipylė dar spalio mėnesį, tačiau jų tvirtinti restoranas dar negalėjo, mat nebuvo paruošę galutinio šventinio meniu.
Dabar lankytojai, rezervavę staliukus šiame restorane, galės skanauti degustacinę vakarienę su aperityvo kokteiliu vos įėjus bei šampano taurė pasitinkant Naujuosius.
Restorano lankytojai ragaus vieno kąsnio užkandžius: austres su žaliais obuoliais bei šampano užpilu, triušienos spurgą su baravykais ir daržiniu builiu, taip pat tuno kapotinį su ikrais ir bulviniu blyneliu.
Be dar dviejų užkandžių galės išsirinkti karštą patiekalą arba jautienos išpjovą su bulvių šimtalapiu, baravykais, trumais ir porto padažu, arba oto filė su geltekle, jūros žalumynais ir erškėtų ikrų padažu. Desertui skanaus aviečių ganašą su karamelizuotu baltuoju šokoladu ir pistacijomis.
Visa vakarienė ir gėrimai dviems kainuotų 300 eurų.
Viešbučiai neatsilieka: kainos nuo 550 eurų žmogui
„Kviečiame vilniečius ir miesto svečius į stebuklų šalį. Tai vat Manto Petruškevičiaus dekoracijos. Ir naujametinei vakarienei paruošėme tikrai išskirtinę patirtį“, – kvietė „Grand Hotel Vilnius“ generalinė direktorė Sigita Rudzevičienė.
Viešbutis stebuklingai Naujųjų metų nakčiai siūlo 6 patiekalų vakarienę, kurioje bus galima paragauti karališkojo Kamčiatkos krabo, laisvėje pagautos žuvies vadinamos jūros liežuviu ir kitų gurmaniškų skanėstų. Šventinę naktį svečius džiugins ir gyvos muzikos koncertas. Viešbučio vadovė pripažįsta, kad svečiai dažniausiai tokią prestižinę vietą renkasi nežiūrėdami į kainą.
„Kadangi vieta mūsų iš tiesų yra labai išskirtinė, su nuostabiu vaizdu į pagrindinę miesto aikštę, tai kainos mūsų yra nuo 550 eurų vienam asmeniui“, – teigė S. Rodzevičienė.
Tiesa, sostinės širdyje galima rasti ir kiek pigesnių naujametinių pasiūlymų. Įvairūs restoranai ruošia savo programas – europietiškos virtuvės restoranas „Grey“ siūlo šventinę programą su vakariene.
„Sostinės širdyje, su puikiu vaizdu į Katedrą. Ir kadangi pagal plotą esam vienas didžiausių restoranų tiek Vilniuj, tiek Lietuvoj, esam įsikūrę per du aukštus, tad ir programa mūsų abiejuose aukštuose bus skirtinga“, – kalbėjo „Juta Jazz Kava“ direktorė Ivona Šukevič.
Pirmame aukšte vyks naujametinė diskoteka, o antrame – gyvo garso pasirodymas ir rami vakarienė. Visi svečiai degustuos net 5 patiekalus.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!