Tuo įsitikinusi tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė, kuri ir dalijasi gardžių virtų bulvių blynelių receptu.
10 vnt. blynelių (3-4 porcijos):
660 g virtų bulvių (7 vidutinio dydžio bulvių); krakmolo; 100 g rūkytos lašišos; 1 kiaušinio; žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių; druskos; maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
1 didelio svogūno; ~300 ml grietinėlės; 1 a. š. dižono garstyčių; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų (galite keisti džiovintais); druskos; maltų juodųjų pipirų.
Blynelių gaminimas
Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į didelį dubenį plokščiu dugnu.
Masę paskirstykite tolygiai, padalinkite į keturias dalis.
Vieną dalį išimkite, uždėkite ant bulvių, o tuščią vietą užpildykite krakmolu lygiai iki bulvių masės.
Sudėkite smulkiais kubeliasi supjaustytą rūkytą lašišą, įmuškite kiaušinį, suberkite petražoles, pagardinkite druska (minimaliai), maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
Padažo gaminimas
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis taps skaidrus.
Tuomet supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pagardinkite druska, maltais juodaisiais- pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Išjunkite ugnį, suberkite šviežius krapus ir išmaišykite.
Iš paruoštos bulvių masės suformuokite blynelius.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
Patiekite su padažu.
Skanaus!