• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Laidoje „IKI šefų kovos“ tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalino, kaip namuose pasigaminti  vištienos Tikka Masala ir Naan duonelę. Tai taps puikiu gardžių pietų ar jaukios vakarienės pasirinkimu. Kviečiame išbandyti!

Laidoje „IKI šefų kovos“ tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalino, kaip namuose pasigaminti  vištienos Tikka Masala ir Naan duonelę. Tai taps puikiu gardžių pietų ar jaukios vakarienės pasirinkimu. Kviečiame išbandyti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vištienai reikės:

  • 400 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 400 g natūralaus jogurto
  • 5 česnako skiltelės, sutarkuotos
  • 1 v. š. tarkuoto imbiero
  • 1 a. š. maltos paprikos
  • 1 a. š. ciberžolės
  • 1 a. š. garam masalos
  • Druskos pagal skonį

Padažui reikės:

REKLAMA
  • 1 a. š. kumino sėklų
  • 1 a. š. kalendrų sėklų
  • Keli gvazdikėliai
  • Kelios kardamono ankštys
  • 1 v. š. maltos paprikos
  • 1 v. š. ciberžolės
  • 1 a. š. aitriųjų paprikų
  • 1 v. š. garam masalos
  • 1 v. š. cinamono
  • 1/2 a. š. malto muskato riešuto
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. sviesto
  • 1 didelis saldus svogūnas, smulkintas
  • 1 visa česnako galvutė, sutarkuota
  • 2-3 skard. konservuotų pomidorų
  • 2-3 v. š. pomidorų pastos (nebūtina, bet rekomenduojama)
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 2 v. š. cukraus
  • Sultinio arba vandens pagal poreikį

Naan duonai reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 2 st. kvietinių miltų
  • 1 a. š. sausų mielių
  • 2 v. š. cukraus
  • 120 ml drungno vandens arba pieno
  • 3-4 v. š. kefyro arba jogurto
  • 1/2 a. š. jūros druskos
  • 3 v. š. ištirpinto sviesto
  • 1/2 kiaušinio

Padažui reikės:

  • 1/2 st. natūralaus skysto jogurto
  • Druskos pagal skonį
  • Žiupsnis malto kumino
  • 1 smulkiai supjaustytas agurkas
  • Saujelė smulkintų mėtų
  • 3-4 v. š. alyvuogių aliejaus

Agurkams reikės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  • 1 v. š. gochugaru (korėjietiškų čili dribsnių) arba smulkinto šviežio čili
  • 2-3 agurkai, supjaustyti
  • 2 v. š. žuvų padažo
  • 2 v. š. sojos padažo
  • 1 a. š. rudojo cukraus
  • 3 v. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
  • Saujelė svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Naan duonelei drungname vandenyje arba piene ištirpinkite mieles su cukrumi ir palikite pastovėti 15 min.
  2. Sumaišykite miltus su druska. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su jogurtu/kefyru ir sviestu.
  3. Supilkite šlapius ingredientus į miltus, suformuokite tešlą. Jei per lipni, įberkite daugiau miltų.
  4. Palikite tešlą kilti 1,5-2 val. uždengtą.
  5. Formuokite 8 rutuliukus, palikite pakilti dar 20 min.
  6. Ištempkite rankomis į apskritimus ir kepkite sausoje, gerai įkaitintoje ketaus keptuvėje.
  7. Apvertus aptepkite tirpdytu sviestu su česnaku.
  8. Dubenyje vištieną išmaišykite su jogurtu, česnaku, imbieru, prieskoniais ir druska.
  9. Palikite marinuotis bent 30 min. (geriausia pernakt).
  10. Tikka Masala padažui sausoje keptuvėje pakepinkite kumino ir kalendrų sėklas, gvazdikėlius, kardamoną, kol pakvimpa. Sutrinkite.
  11. Aliejuje su sviestu pakepinkite smulkintą svogūną.
  12. Suberkite prieskonius, pakepinkite, kol pakvimpa.
  13. Įberkite tarkuotą česnaką ir imbierą, dar pakepinkite.
  14. Supilkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, troškinkite 15 min.
  15. Supilkite grietinėlę, suberkite cukrų ir pasūkite, jei reikia, įpilkite sultinio.
  16. Apkepkite vištieną orkaitėje griliaus rėžimu arba ant griliaus keptuvės, kol apskrus.
  17. Supjaustykite gabalėliais ir įmaišykite į padažą.
  18. Patiekiti Su basmati ryžiais, naan duonele, jogurto padažu ir šviežiomis kalendromis.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų