Sėklų mišiniai
„Visada propaguoju sėklas, jos labai maistingos ir naudingos sveikatai. Ypatingai rekomenduoju pasigaminti vieną iš mano mėgstamiausių mišinių. Reikės po šimtą gramų keturių rūšių sėklų: moliūgų, saulėgrąžų, sezamo ir linų. Su kavamale jas būtina gerai sumalti, išmaišyti ir laikyti šaldytuve.
Kiekvieną rytą į dubenėlį įsidėkite du šaukštus šio sėklų mišinio ir užpilkite šiltu vandeniu. Jokiu būdu nepilkite virinto vandens iš arbatinuko, jis yra negyvas. Vanduo turi būti iš krano, kadangi tada užpiltos sėklos išskleis savo mikroelementus, kurių dažnai trūksta gerai savijautai. Šis užpilas suteiks daug fermentų, įvairių vitaminų, naudingų aliejų, mikro ir makro elementų bei didins geležies kiekį organizme. Valgydami šį maltų sėklų mišinį stiprinsite organizmo atsparumą, apsisaugosite nuo gripo. Be to, sergantiems tai puikus vaistas siekiant greičiau pasveikti“, – pataria pašnekovė.
Antibiotikai – svogūnas ir česnakas
K. Vaištarienė teigia, kad labai svarbu nepamiršti valgyti svogūną ir česnaką. Norint apsisaugoti nuo ligų, per dieną būtina suvartoti bent vieną didesnį svogūno griežinėlį ar porą skiltelių česnako. Pasak moters, jei šiuos valgysime kiekvieną dieną mums neprireiks jokių vaistų ar antibiotikų.
„Šias daržoves valgyti vienas dažnam gali būti sudėtinga. Užsitepkite duonos su sviestu ir smulkiai ant viršaus užsitarkuokite česnako, o svogūną užsidėkite ant pomidoro arba gausiai pasipjaustykite į salotas. Nesvarbu, kokiu paros metu jas valgysite, svarbiausia tai daryti kasdien.
Taip pat padeda ir, tiesiog, nulupti česnakai, padėti šalia žmogaus, t.y. lovos, kada miegame ar, tiesiog, kambaryje ant stalo. Jie net 40 metrų aplink save skleidžia eterinius aliejus, kurie taip pat stiprina imuninę sistemą“, – sako moteris.
Natūralių vaistų receptai
„Šiuo atveju ypatingai naudinga yra aviečių arbata. Ji mažina karščiavimą, valo plaučius. Taip pat šalpusnių lapų, liepžiedžių arbatos. Dar iš senų laikų prisimenu kaip mane sergančią slaugo močiutė, gydydama, būtent, liepžiedžiais. Tam tikrų daržovių taip pat reikia stengtis valgyti kuo daugiau, bet būtinai nevirtam pavidale, kadangi tik tokiu būdu galime gauti organinio gyvo kalcio. Mano rekomenduojamas vienas iš vaistų receptų nuo gripo: patarkuokite žalią kopūstą, morkas ir viską sutrinkite taip, kad išsiskirtų sultys. Tada užpilkite šiek tiek aliejaus ir viską sumaišykite. Štai kaip paprastai galime pasigaminti dar vieną priemonę nuo puolančios ligos. Be to, daugelio jau žinomas, bet išties efektyvus mišinys: sutarkuotas imbieras, citrina ir medus. Vienas šaukštas per dieną gali daryti stebuklus.
Taip pat itin naudinga valgyti juodąjį arba baltąjį ridiką. Jį sutarkavus, kad nebūtų taip aštru, galite įdėti smulkintų morkų ir kopūsto. Be to, sutarkavus vien ridiką galima išspausti sultis, per dieną suvartojant apie 30 g tokių sulčių ligos tuoj pat atsitrauks. Gausus žaliųjų daržovių vartojimas užtikriną stiprų imunitetą, išvalo organizmą bei nuslopina visus virusus. Taigi, pasitelkę šiuo rekomenduojamus natūralius būdus galėsite būti ramūs dėl siaučiančio gripo viruso“, – teigia Ksavera Vaištarienė.