Reikės (stiklinė 240 ml) tešlai: 125 g šalto sviesto; 1 ¼ stiklinės miltų; 0,5 stiklinės kokoso drožlių; ¼ stiklinės cukraus; ¼ arb. š. kepimo miltelių; ¼ arb. š. sodos; 0,5 arb. š. vanilinio cukraus; žiupsnio druskos.
Įdarui: 450 g varškės (9 proc. riebumo); 125 g grietinės; 2 kiaušinių; 2/3 stiklinės cukraus; 200 g šviežių arba atitirpdintų aviečių; 1 arb. š. vanilinio cukraus.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Tešla – viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos gaunasi trupiniai. Dedame į šaldytuvą.
Įdaras – kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame mikseriu.
Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm). Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą. Pyragą kepame 30 min. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.
Šaltinis: Lithuanian in the USA