Tomas ypač mėgsta ant laužo virtą žuvienę. „Laužas – vienas iš pagrindinių geros žuvienės prieskonių. Dūmas, natūralios malkos, kaitra, grynas oras prideda daug skonio“, – tvirtina T. Rimydis. Kiti dažniausiai naudojami ingredientai šiai sriubai: svogūnai, morkos, česnakas, pastarnokas, krapai, petražolės. Žuvienę galima balinti grietinėle arba grietine, rekomenduojama patiekti su juoda duona.
Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius pasidalino paprastu, bet puikiu marinato receptu. Jam reikės: vandens, vynuogių ar obuolių acto cukraus, pipirų, lauro lapų, galima cinamono įberti.
Svarbiausia, kaip sako Vylius, visą laiką reikia ragauti – turi būti saldžiarūgštis skonis. Tokiame marinate žuvį reikėtų laikyti 12 valandų. Šis marinatas taip pat puikiai tinka ir mėsai, ypač, kiaulienai, marinuoti.
Tobulai skani žiuvienė
Skaniausia žuvienei ruošti rinkitės vieną iš plėšriųjų žuvų. Būtent šios žuvys turi labai stiprų skonį, kuris tobulai tinka žuvienei. Paruošti nėra sudėtinga, skanauti ypatingai gardu.
Azijietiškai kepta žuvis su daržovėmis
Šiam patiekalui pagaminti tinka bet kokia mėgstama balta žuvis, o ir paruošimas labai greitas bei nesudėtingas. Nuo stalo išgaruoja taip pat akimirksniu, nes kiekvienas kąsnelis labai gardus.
Lašišos kukuliukai pomidorų padaže
Labai gardi pietų idėja visai šeimai vos per pusvalandį. Prie kukuliukų gardu patiekti keptas bulves.
Skumbrės suktinis šoninėje
Įspūdingai atrodantį, gardų ir išskirtinį patiekalą paruošti nėra sudėtinga, o maloniai nustebins kiekvieną. Šalia suktinio labai tinka tiekti grilyje keptas morkytes ir vyšninius pomidorus, pagardintus alyvuogių aliejumi, druska ir bazilikais.