• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kai ruošite mėsą kotletams svarbu gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona ir ir galėtumėte lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtruks, jeigu iš anksto turėsite pasiruošę sviestą. Jei sviestui neturite šviežių krapų ir petražolių, tuomet puikiai tiks ir džiovinti“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Kai ruošite mėsą kotletams svarbu gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona ir ir galėtumėte lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtruks, jeigu iš anksto turėsite pasiruošę sviestą. Jei sviestui neturite šviežių krapų ir petražolių, tuomet puikiai tiks ir džiovinti“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

 

Kotletams reikės: 2 vištienos krūtinėlių; 3 kiaušinių; 125 ml miltų; 300 ml džiūvėsėlių; 0,5 arb. š. česnako miltelių; 1 arb. š. smulkios druskos; 0,5 arb. š. juodųjų pipirų; 1 arb. š. džiovintų petražolių; druskos, juodųjų pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Sviestui: 120 g kambario temperatūros sviesto; 0,5 arb. š. česnako miltelių; ¼ arb. š. baltųjų pipirų; nedidelė sauja susmulkintų krapų ir petražolių mišinio.

REKLAMA
REKLAMA

Sviestas: sviestą reikėtų pasiruošti iš anksto, kad jis sustingtų. Sviestą sumaišome su prieskoniais, dedame ant maistinės plėvelės, susukame į storesnę virvelę, dedame į šaldiklį porai valandų arba paliekame pernakt sustingti. Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai perpus, kad turėtume 4 pjausnius.

REKLAMA

Ant pjaustymo lentelės patiesiame maistinės plėvelės, dedame vieną pjausnį, uždengiame plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku, kol pjausnys suplonės maždaug pora kartų. Mėsą muškite atsargiai, stenkitės, kad nesuplyštų. Pasistenkite išmušti keturkampę pjausnio formą. Taip išmušame kiekvieną pjausnį. Visus pjausnius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių.

Ant vieno pjausnio krašto dedame maždaug rodomojo piršto ilgio sviesto gabalėlį. Sviestą pradedame sukti į pjausnį, užlenkiame pjausnio kraštus, kad kepant sviestas neišbėgtų. Šiek tiek suspaudžiame kotletą. Susuktus mėsos gabalėlius iš visų pusių pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų. Galime dėti į šaldytuvą valandai, kad sustengtų (nebūtina).

REKLAMA
REKLAMA

Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 0,5 arb. š. druskos ir 1/3 arb. š. juodųjų pipirų. Kitoje lėkštėje išplakame kiaušinius su pora žiupsnių druskos. Dar kitoje lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su prieskoniais. Keptuvėje ant truputį stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Kiekvieną pjausnį pirmiausia apvilgome miltuose, po to dedame į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Ir dedame į keptuvę. Kepame apie 10 min iš visų pusių, kol gražiai apskrunda. Po to Kijevo kotletus dedame į kepimo skardą.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Kijevo kotletus pašauname į orkaitę ir kepame dar 15–20 min. Patiekite su mėgstamais priedais. Skanaus! Jeigu sviestas iš kotletų bekepant orkaitėje truputį išbėga – nieko tokio, visas sviestas iš vidaus neišbėgs.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų