Lašišai reikės:
- 4 lašišos filė gabalėlių
- 2 šaukštų klevų sirupo
- 2 šaukštų sojos padažo
- Šaukštelio garstyčių
- Saldžiosios paprikos miltelių
- Imbiero miltelių
Ryžiams reikės:
- Puodelio ryžių
- Dviejų puodelių sultinio
- Dviejų česnako skiltelių
- Vienos citrinos sulčių
- Petražolių
Gaminimo eiga:
Pagaminti marinatą lašišai: į dubenėlį įpilti du šaukštus sojos padažo, du šaukštus klevų sirupo ir vieną arbatinį šaukštelį garstyčių, įdėti saldžiosios paprikos miltelių ir imbiero. Į marinatą sudėti žuvies gabalėlius, juo palikti marinuotis nuo 30 min iki poros valandų – kiek yra laisvo laiko. Lašišą kepti orkaitėje 10–13 min 200 laipsnių temperatūroje.
Po šaltu tekančiu vandeniu nuplauti ryžius, kol nuo jų bėgantis vanduo nebėra drumzlinas. Česnaką supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis, jį pakepinti puode su šiek tiek aliejaus ir sviesto. Kai česnakai suminkštės, suberti ryžius, viską gerai pakepinti ir užpilti sultiniu arba vandeniu. Ryžiai su sultiniu ar vandeniu turi eiti santykiu 1:2. Kai ryžiai baigia virti, įspausti vienos citrinos sultis. Išvirus ryžiams, įberti druskos ir įdėti gabalėlį sviesto, šiek tiek palikti pastovėti.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































