Šokoladiniam pyragui reikės:
- 50 g sviesto
- 100 ml pieno
- 100 g miltų
- 100 g cukraus
- 50 g juodojo šokolado
- Pusės šaukštelio kepimo miltelių
- Šaukšto kakavos
- Šaukšto rudojo cukraus
- 250 ml vandens
Gaminimo eiga:
Nedideliame puode pakaitinkite pieną kartu su sviestu, kol sviestas ištirps. Pieno ir sviesto mišinį supilkite į puodą, ten pat berkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Į tą patį indą suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, bei kakavą (vieną arbatinį šaukštelį palikite, jo prireiks vėliau) ir gerai išmaišykite. Suberkite susmulkintą šokoladą.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Tešlos paviršių pabarstykite likusia kakava ir ruduoju cukrumi.
Užvirkite vandenį ir labai atsargiai jį supilkite ant tešlos. Pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį ir dar karštą pyragą puoškite plakta grietinėle ir iškart patiekite.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!