Porcijos 6. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Reikės:
- 500 ml pieno;
- 2 v. š. cukraus;
- 1 a. š. sausų mielių;
- Žiupsnis druskos;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 500 g miltų;
- 1 v. š. aliejaus.
Pieną šiek tiek pašildome. Į jį beriame cukrų ir mieles. Išmaišome. Į dubenį beriame miltus, vanilinį cukrų, druską, aliejų ir mušame kiaušinius. Ant viršaus pilame pieno ir mielių masę. Viską gerai išmaišome. Tešlą uždengiame švariu virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltai 1–2 val., kad pakiltų.
Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant silpnos kaitros, keptuvę uždengus dangčiu. Valgome su mėgiamais priedais: uogiene, uogomis, jogurtu ar grietine. Skanių blynų.