Būtent šiai pavasario šventei skirtą patiekalą sukūrė „TikTok“ virtuvės šefė „PoppyCooks“, turinti 1,4 milijono sekėjų. Šis žaibiškai išplitęs receptas pasižymi tobulu saldžių ir sūrių skonių deriniu – tai orkaitėje kepta ėrienos kulšis bandelėje su serbentų uogiene, pagardinta mėtiniu padažu, liejamu ant orkaitėje keptos bulvės.
Gaivus serbentų skonis tobulai papildo intensyvų ėrieną, kuriai labai tinka lėtas kepimas orkaitėje ar ant grilio, todėl tai – tobulas patiekalas pavasariui, rašoma dailystar.co.uk.
Ėrienos mėsainiui reikės šių ingredientų.
Ingredientai: 4 vaisinės bandelės su serbentų uogiene; 1 ėrienos kulšis; 3 skiltelės česnako; 50ml alyvuogių aliejaus; 1/2 šaukštelio kajeno pipirų; 1 šaukštelis cinamono; 1 šaukštelis maltos kalendros; 2 šakelės rozmarino; 2 šakelės čiobrelių; 1 kubelis ėrienos sultinio, ištirpintas 400 ml vandens; 4 bulvės; augalinio aliejaus; 2 šaukštai mėtų padažo; druskos ir pipirų.
Kaip pasigaminti ėrienos mėsainį vaisinėje bandelėje
Iš česnako, cinamono, kajeno pipirų, kalendros, rozmarino, čiobrelių, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pasigaminkite marinatą. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C.
Ėrieną sušildykite iki kambario temperatūros ir subadykite, kad marinatas geriau įsigertų. Marinuotą ėrieną įdėkite į gilų orkaitės indą ir užpilkite ėrienos sultiniu. Uždenkite aliuminio folija ir orkaitėje kepkite 4 valandas.
Likus maždaug valandai iki ėrienai iškepant, laikas pradėti ruošti bulves. Jas nulupkite, supjaustykite stambiai ir sudėkite į puodą su šaltu sūdytu vandeniu. Bulves apvirkite 15 minučių, kol kiek suminkštės. Kol bulvės verda, į orkaitę įstatykite skardą su aliejumi, kad įkaistų.
Bulvėms išvirus, jas nukoškite ir palikite apdžiūti, uždengtas virtuviniu rankšluostėliu, maždaug 10 minučių. Tuomet bulves sudėkite į skardą su įkaitusiu aliejumi ir kepkite orkaitėje maždaug pusvalandį, kol iškeps ir ėriena. Tuomet ėrieną iš orkaitės išimkite ir kaitrą joje padidinkite iki 210°C, kad bulvės gražiai apskrustų. Bulves kepkite tol, kol jos įgaus auksinė atspalvį ir gražiai apskrus. Nuo ėrienos nuimkite foliją ir supjaustykite plonais minkštos mėsytės gabalėliais.
Paskrudinkite vaisines bandeles, aptepkite jas mėtiniu padažu, tuomet dėkite ėrieną, o ant jos – traškią orkaitėje keptą bulvę. Pasistenkite ant viršaus uždėti viršutinę bandelės dalį. Štai ir viskas – skanaus!