• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau netrukus pasitiksime gražiausią pavasario šventę – Velykas. Ir nors jos nusimato mažos ir jaukios namuose, tačiau neabejotinai kiekvienas jas stengsimės padaryti gardžiomis.

Jau netrukus pasitiksime gražiausią pavasario šventę – Velykas. Ir nors jos nusimato mažos ir jaukios namuose, tačiau neabejotinai kiekvienas jas stengsimės padaryti gardžiomis.

REKLAMA

Pats laikas pagalvoti apie tai, kokiais patiekalais nustebinti namiškius. Vištiena – universali mėsa, kuri išsiskiria skirtingų dalių įvairove: kai kas mėgsta traškius sparnelius ar petelius, kažkas renkasi sultingas šlauneles arba blauzdeles, o kam dažnas pasirinkimas prie salotų būna vištienos filė. Ir tai tik keli pavyzdžiai. Pasirinkimas didelis, tad ir galimybių ją kuo įvairiau paruošti – daug.

Tai patvirtina ir „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis, kuris dalijasi išskirtiniais receptais su skirtingomis vištienos dalimis. Sau patinkantį ras ir ieškantis lengvo patiekalo, ir traškaus užkandžio, ir sočių pietų.

„Vištiena išsiskiria ne tik skirtingų dalių gausa, bet ir tuo, kad tai yra universali mėsa, kuriai tinka visi prieskoniai. Užtenka druskos ir pipirų, o įmantresnių skonių mėgėjai gali lengvai pritaikyti ir netikėtų ingredientų, pvz., naudoti įvairias uogas, vaisius, daržoves. Išties – daug erdvės eksperimentams! O ir ją paruošti – lengva ir greita. Suprantama, kad per šventes nesinori daug laiko praleisti virtuvėje prie puodų, tačiau tuo pačiu norisi ir išskirtinių, nekasdienių patiekalų. Tai subalansuoti neabejotinai pavyks, pasirinkus vištieną“, – pranešime spaudai sako naujų produktų kūrimo technologas R. Čironis.

REKLAMA
REKLAMA

Šventinius pietus jis siūlo paįvairinti, pasirinkus patiekalus iš skirtingų vištienos dalių, ir dalijasi net keturiais išskirtiniais receptais.

REKLAMA

Gražgarsčių salotos su vištienos vidine filė

Reikės (2 porcijoms): 200 g gražgarsčių; 400 g vištienos vidinės filė; 50 g mažosios cukinijos; 30 g granatų sėklų; 30 g kinkanų; 50 g kedro riešutų; 20 g alyvuogių aliejaus; 20 g balzamiko acto; ½  citrinos sulčių; Lydyto (ghee) sviesto kepimui; Žiupsnis žolelių mišinio: mairūnas, petražolės kalendra, druska, pipirai; 3 skiltelės česnako.

REKLAMA
REKLAMA

Paruošimas:

Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinkite vištieną su lydytu sviestu. Kepkite apie 6 min., nuolat vartykite. Sudėkite smulkintą česnaką, šiek tiek apkepkite ir sudėkite smulkintas žoleles. Į lėkštę sudėkite gražgarstes, pjaustytas mažąsias cukinijas, granatų sėklas, supjaustytus kinkanus, skaldytus kedro riešutus, ant viršaus dėkite apkeptus vištienos filė gabaliukus. Viską pagardinkite druska ir juodais maltais pipirais, apšlakstykite aliejaus, balzamiko acto ir citrinų sulčių plakiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vištienos sparneliai azijietiškame marinate 

Reikės (4 porcijoms): 800 g vištienos sparnelių vidurinių dalių; 100 g ankštinių pupelių; 40 g jalapeno pipirų; 30 g pomidorų pastos; 20 g saldžiarūgščio padažo; 50 g česnako; 30 g „Teryaki“ padažo; 20 g aliejaus; 1 vnt. žaliosios citrinos; 3 g druskos; 3 g pipirų; 3 g sezamo sėklų.

Paruošimas:

Į indą supilkite visus padažus, sudėkite kapotą česnaką, smulkiais žiedais supjaustytą jalapeno pipirą, supilkite aliejų, išspauskite žaliosios citrinos sultis, sudėkite druską, pipirus. Viską išmaišykite. Sudėkite sparnelių vidurines dalis, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis valandą. Baigus marinuotis, dėkite sparnelius į kepimo indą/skardą, užberkite sezamo sėklomis ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 min. Ankštines pupeles dėkite į verdantį vandenį, palaikykite 2-3 min., sudėkite į lėkštę ir patiekite su keptais sparneliais.

REKLAMA

Vištienos šlaunelės su Briuselio kopūstais

Reikės (4 porcijoms): 600 g vištienos šlaunelių; 300 g Briuselio kopūstų; 100 g mažųjų morkyčių; 300 g burokėlių.

Marinatui: 20 g aliejaus; 30 g česnako; 20 g petražolių; 20 g imbiero; 20 g kalendros; Druskos, pipirų pagal skonį;

Paruošimas:

Kapotą česnaką, imbierą, petražoles, kalendrą, druską ir pipirus sumaišykite su mėgstamu aliejumi ir įtrinkite vištieną. Dalį paruoštų prieskonių mišinio pasilikite kopūstams. Vištieną su pjaustytais burokėliais ir mažosiomis morkytėmis (nepjaustytomis) dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 min.

REKLAMA

Kol vištiena kepa, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite Briuselio kopūstus. Patroškinkite uždengę 10-15 min. Sudėkite likusį žolelių mišinį. Į lėkštę dėkite kopūstus ir keptas šlauneles su daržovėmis, galima pagardinti su troškinimo metu išsiskyrusiomis sultimis.

Vištienos blauzdelės be sąnario su kukurūzų burbuolėmis 

Reikės (4 porcijoms): 600 g vištienos blauzdelių be sąnario; 300 g virtų kukurūzų burbuolių; 200 g saliero stiebų; 50 g medaus; 20 g aliejaus; 20 g aitriosios paprikos; 30 g česnako; ½ citrinos; 3g čiobrelių; Druskos, pipirų pagal poreikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paruošimas:

Medų, aliejų, kapotą česnaką, kapotą aitriąją papriką, čiobrelį ir druską su pipirais sumaišykite marinatui, įtrinkite vištieną ir kukurūzų burbuoles. Palikite iki valandos pasimarinuoti. Dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 35-40 min. Likus kepti 10-15 min. įdėkite pakepti šiaudeliais pjaustytus salierų stiebus. Viską dėkite į indą ir patiekite dalinimuisi. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų