Gamybos procesas
Tirpi kava yra gaminama iš džiovintos kavos ekstrakto. Panašiai, kaip verdama įprasta kava, tirpios kavos ekstraktas gaminamas verdant maltas kavos pupeles. Užvirus, vanduo iš ekstrakto pašalinamas ir taip gaunami sausi milteliai, kurie įpylus karšto vandens lengvai ištirpsta ir nepalieka nuosėdų.
Tirpi kava yra gaminama trimis pagrindiniais metodais:
- Džiovinama karštyje: kavos ekstraktas purškiamas į karštą orą, kuris greitai išdžiovina lašelius ir paverčia juos smulkiais milteliais ar mažais gabalėliais.
- Džiovinama šaltyje: kavos ekstraktas užšaldomas ir supjaustomas smulkiais gabalėliais, kurie vakuumo sąlygomis džiovinami žemoje temperatūroje. Šis tirpios kavos gaminimo būdas laikomas vienu pažangiausių ir naudojamas norint išgauti aukščiausios kokybės kavą.
- Aglomeruojama: kavos ekstrakto dalelės purškiamos ir sudrėkinamos garais arba vandeniu, dėl šio sudrėkinimo jos sulimpa į didesnes granules ir yra išdžiovinamos.
Visais trimis tirpios kavos gaminimo būdais išsaugoma kavos kokybė, aromatas ir skonis, be to, nenaudojami jokie priedai. Dėl savo koncentracijos tirpios kavos puodelis pigesnis už maltos kavos puodelį, kadangi vienam gėrimui reikia vos 1,9 gramų miltelių!
Puikus pasirinkimas skubantiems
Šviežios kavos virimas gali užimti nemažai laiko, todėl skubantiems pravartu rinktis tirpią kavą, kadangi ji paruošiama vos per keletą sekundžių.
Nesvarbu, kur esate – namuose, darbe, o galbūt iškylaujate gamtoje. Po ranka turėdami tirpios kavos niekada neprašausite. Viskas ko reikia, tai puodelis, karštas vanduo ir šaukštelis. Net nespėsite mirktelėti ir be didelių pastangų galėsite mėgautis aromatinga, kokybiška ir gardžia kava be nuosėdų.
Skonių įvairovė
Jeigu ieškote kokybiškos tirpios kavos be jokių priedų, puikiu pasirinkimu taps „Jacobs“ gaminama tirpioji kava.
Kavos mėgėjai gali rinktis net iš 6 skirtingų variantų, todėl sau tinkamą atras kiekvienas.
- „Jacobs Velvet“ – švelni, aksominė kava mėgstantiems gardžias improvizacijas.
- „Jacobs Aroma“ – sužavės ryškaus skonio ir stipraus aromato gerbėjus. Be to, ši tirpioji kava pasižymi stipriomis tonizuojančiomis savybėmis.
- „Jacobs Cronat Gold“ – švelnaus skonio kava gaminama pažangia šaldymo technologija. Ši tirpi kava tiks ne tik dienos pradžiai, bet ir pabaigai.
- „Jacobs Krönung“ – išraiškingo skonio kava tapusi „Jacobs“ vizitine kortele. Gaminant šią tirpią kavą naudojama šaldymo technologija, kuri užtikrina nepriekaištingą kokybę ir neblėstantį aromatą.
- „Jacobs Barista Editions Crema“ – aukštos kokybės tirpiosios ir maltos kavos mišinys. 5 proc. sudėties sudaro maltos kavos pupelės, todėl ši kava pasižymi dar didesniu sodrumu, aromatu bei leidžia mėgautis švelnia kavos puta.
- „Jacobs Barista Edition Americano“ – 15 proc. sudėties sudaro maltos kavos pupelės. Ši tirpi kava yra puikus pasirinkimas sodrios juodos ar Americano kavos gerbėjams.
Naudinga sveikatai
Kadangi tirpioje kavoje yra tų pačių antioksidantų ir maistinių medžiagų kaip ir įprastoje kavoje, ji daro tokį pat teigiamą poveikį sveikatai.
Tirpi kava gali:
- Pagerinti smegenų funkcijas.
- Pagreitinti medžiagų apykaitą.
- Sumažinti riziką sirgti neurodegeneracinėmis ligomis, tokiomis kaip Alzheimeris ir Parkinsonas.
- Sumažinti 2 tipo diabeto riziką.
- Pagerinti kepenų veiklą ir sumažinti riziką sirgti kepenų ligomis, tokiomis kaip cirozė ir kepenų vėžys.
- Pagerinti psichinę sveikatą ir sumažinti depresijos riziką.
- Prailginti gyvenimo trukmę.
- Būti naudinga norintiems numesti svorio, kadangi neturi kalorijų.
Tai nesveika, tai vėl sveika :)
Užsakytas straipsnis.