Reikės: ~200 g šviežių agurkų; 1 a.š. druskos; 0,5 svogūno; 2 v.š. cukraus; 3 v. š. balto vyno acto; 0,5 a.š. garstyčių grūdelių; 100-150 ml vandens; žiupsnelis kurkumos.
Marinuotų agurkų receptas
Supjaustykite agurkus plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, užberkite druska ir palikite 30 min. Tuomet sudėkite agurkus į kiaurasamtį, perplaukite vandeniu. Sudėkite į stiklainį kartu su svogūnais.
Į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, garstyčias, kurkumą ir kaitinkite tol, kol ištirps cukrus.
Karštu marinatu užpilkite agurkus ir 1 val. palikite pastovėti kambario temperatūroje. Po to dėkite į šaldytuvą bent parai. Taip agurkai gali išsilaikyti 2 savaites.
p.s. agurkai neturi būti apsemti. Užtenka karts nuo karto juos permaišyti, kad tolygiai marinuotųsi.