Keto mityba Simona Laiconaitė susidomėjo tada, kai nusprendė pradėti gyventi sveikiau. „Buvau susidūrusi su problemomis – užsitęsusiais uždegimais. Supratau, kad nebegaliu su tuo kovoti vien tik vaistais – pamačiau, kad kai kurie dalykai tiesiog nepadeda arba ir vėl grąžina į tas pačias būsenas, kuriose ir buvau. Pradėjau ieškoti priežasčių, kaip dar galėčiau sau padėti“, – pasakos ji.
Tiesa, iš pradžių keto mityba Simonai pasirodė kaip itin drąsus sprendimas, o ir informacijos apie ją tuo metu daug nebuvo. Ne ką lengviau buvo pakeisti ir nusistovėjusius savo įpročius – Simonai buvo sunku suprasti, iš ko turėtų susidėti jos lėkštė.
„Iš pradžių jaučiau nemažai streso, nes teko daug planuoti. Tačiau, kai geriau susiplanuoji maistą, imi labiau jį tausoti. Dėl to neišsipučia ir išlaidos – nebelieka emocinio pirkimo. Tu viską perki pagal savo susikurtą planą“, – pasakos ji.
Tiesa, Simona įspėja – tie, kurie nuspręs pasekti jos pavyzdžiu ir išbandyti keto mitybą, neturėtų išsigąsti, jog pirkinių krepšelis kartais pasirodys esantis itin mažas. Tinkamas planavimas leidžia pirkti mažiau maisto ir nebeišmesti to, kurio suvalgyti iki galiojimo laiko pabaigos nespėjote.
„Suktis virtuvėje man patiko visuomet, todėl labai norėjau, kad ketogeninė mityba nebūtų nuobodi. Aš norėjau gastronominio malonumo, atrasti naujus derinius, skonius ir net maisto produktus. Ketogeninė mityba visa tai pakėlė į naują lygį ir aš tuo mėgaujuosi iki šiol“, – sakys moteris, kuri dabar plačiai pasakoja apie šią mitybą ir savo sekėjams socialiniuose tinkluose.
Vieną iš itin skanių Simonos receptų sekmadienį pamatys ir laidos žiūrovai. Sotaus pyrago kaina – vos daugiau nei 7 eurai!
Norėdami pasigaminti keto apkepą su sūriu, pirmiausiai sutarkuokite cukinijas ir įberkite druskos – ji padės greičiau išsiskirti cukinijoje esantiems skysčiams. Per tą laiką, kol skirsis sultys, kitame inde sutarkuokite sūrį, įmuškite kiaušinius, pridėkite druskos, pipirų, supilkite grietinėlę ir viską gerai išplakite. Nepamirškite nusunkti atskirame inde likusių cukinijų!
Tuomet kepimo formą patepkite sviestu, jos pagrindą lengvai padenkite tarkuotu sūriu, o ant jo užberkite ir cukiniją. Viską pagardinę raudonėliu ir petražolėmis, ir vėl užberkite sluoksnį sūrio, o vėliau – cukinijų. Galiausiai visus sluoksnius apipilkite grietinėlės ir kiaušinio plakiniu. Tokį sūrų pyragą kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
O kaip prie pyrago pasigaminti žiemiškas salotas su apelsinais, pamatysite laidoje.
„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!