Naujienų portalas huffingtonpost.com savo skaitytojams pateikė maisto produktus, kurie neturėtų būti laikomi šaldytuve.
Pomidorai yra itin sultinga daržovė ir savyje turi daug skysčių. Laikant pomidorus šaldytuve, jie praranda savo sultis, taip pat yra stabdomas jų nokimo procesas. Maisto kulinaras Haroldas McGees tikina, kad pomidorų tikrai nevertėtų laikyti šaltoje temperatūroje, nes tuomet daržovė praras didelę dalį savo skonio.
Bazilikas
Ši prieskoninė žolelė, laikoma šaldytuve, daug greičiau suvysta. Taip pat baziliko nevertėtų laikyti šaldytuve dėl jo skleidžiamo aštraus kvapo. Martha Stewart rekomenduoja baziliką sumalti ir užšaldyti.
Svogūnai
Šaldytuve laikomi svogūnai daug greičiau suminkštėja ir praranda savo skonį. Juos vertėtų laikyti šaltoje ir sausoje vietoje. Tačiau reiktų įsiminti, kad svogūnų negalima laikyti šalia bulvių – taip abi daržovės suges greičiau.
Avokadai
Šalta temperatūra stabdo avokadų nokimo procesą, todėl jie ilgą laiko tarpą išlieka kieti. Tačiau jeigu nusipirkote jau sunokusį avokadą, kurio suvartoti dabar neketinate – galite jį įdėti į šaldytuvą.
Česnakai
Šaldytuve nevertėtų laikyti ir česnakų. Ilgai šaltoje temperatūroje laikomi česnakai skleidžią aštrų kvapą ir daug greičiau suminkštėja.
Agurkai
Šalta temperatūra pridaro daugiau žalos agurkams nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šaldytuve laikomi agurkai praranda dalį savo skonio ir daug greičiau suminkštėja.