Mineraliniu vandeniu raugti agurkai rūgsta kiek ilgėliau (12 val.), bet užsiraugus juos iš vakaro, rytojaus dieną jau galėsite juos valgyti.
Reikės:
6 agurkai, 0.5 l.gazuoto vandens, 3 skiltelės česnako, krapų, 3 a.š.druskos. Rauginimui reikalingas sandariai uždaromas indas.
Agurkus nuploviau ir nupjoviau galiukus. Į indo dugną sudėjau krapus (jų nesmulkinau) ir ant viršaus sudėjau agurkus, po to griežinėliais pjaustytus česnakus ir vėl krapus.
Atskirai puodelyje sumaišiau mineralinį vandenį su druska ir juo užpyliau agurkus ( agurkai t.b.apsemti).
Indą sandariai uždengiau ir pastačiau 12 - 14 val. Štai ir viskas.
Jeigu dar nemėginote šiuo būdu raugti agurkų, nuoširdžiai rekomenduoju.
Šaltinis: Gamink su Audrone