Tačiau tam tikrų maisto produktų į mikrobangų krosnelę geriau nedėti – tai ne tik gali pakenkti sveikatai, bet ir virtuvėje padaryti tikrą netvarką ar net sukelti sprogimą, rašoma eatingwell.com.
Vynuogės
Vynuogės yra gardus užkandis – vasarą jas galima valgyti šaldytas, ką jau bekalbėti apie iš jų gaminamą vyną, tačiau į mikrobangų krosnelę jų dėti geriau nereikia.
„Į mikrobangų krosnelę įdėjus vynuogių ištinka neįtikėtina reakcija. Taip nutinka tuomet, jei vynuogės yra perpjautos per pusę, bet su odele“, – sako Gabrielle McGrath, dietologė iš „Baze“. Bet kas tiksliai nutinka? „Susiformuoja plazma – tai lyg nedidelė liepsnelė. Mokslininkai neseniai išsiaiškino, kodėl taip nutinka – tai susiję su tuo, kad mikrobangų krosnelė maisto nekepa ir neverda“, – aiškina Gabrielle.
Vynuoges kaitinant mikrobangų krosnelėje susidaro elektromagnetinių bangų „kišenėlės“, kurios atrodo įspūdingai, bet namų virtuvėje gali būti labai pavojingos. Taigi, sprogimų turbūt norėsite išvengti!
Žali kiaušiniai
„Įrodyta, kad žali kiaušiniai mikrobangų krosnelėje sprogsta – dar blogiau, jie gali sprogti vėliau, burnoje, kai bandysite tokį kiaušinį valgyti“, – sako Gabrielle. Tokia situacija tikrai skamba baisiai. Tai pavojinga ne tik todėl, kad toks kiaušinis bus labai karštas, bet ir todėl, kad sprogimo garsas burnoje gali pakenkti klausai, o ir apie tokio incidento sukeltą netvarką net nesinori galvoti. Taigi, mikrobangų krosnelėje šildykite tik jau keptus ar virtus kiaušinius – pavyzdžiui, omletą, kišą ar kiaušinienę, jei prireikia pusryčiams.
Žalia mėsa
„Žalios mėsos mikrobangų krosnelėje gaminti nepatartina dauguma atvejų. Mikrobangų krosnelėje maistas gali iškepti ne taip tolygiai, kaip įprastoje orkaitėje, o su tam tikromis mėsos rūšimis, pavyzdžiui, vištiena, geriau visą mėsą iškepti tolygiai“, – pataria Gabrielle.