Šis, greitai paruošiamas maistas gali būti patiekiamas pusryčiams, pietums ar vakarienei.
Reikės: 3 dešrelių; 4 kiaušinių; 1 šaukšto grietinės; 1 šaukšto miltų; petražolių ar kitų žalumynų; žiupsnelio druskos ir pipirų; gabalėlio sviesto; pomidoro; mocarelos sūrio.
Kiaušinienės paruošimas
Į dubenį įmušti kiaušinius, pabarstyti druska ir pipirais, dėti grietinę, miltus, smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišyti. Keptuvę ištepti sviestu, joje tolygiai išdėlioti nedideliais gabalėliais pjaustytas dešreles, užpilti jas suplakta mase. Ant viršaus dėti griežinėliais pjaustytą pomidorą ir mocarelos sūrį. Keptuvę uždengti dangčiu ir 10 minučių kepti ant silpniausios ugnies – kad nepridegtų.
Dėl naudojamų ingredientų patiekalas yra gana tvirtos konsistencijos, todėl primena picą. Būkite drąsūs ir improvizuokite – jeigu nemėgstate petražolių, keiskite juos svogūnų laiškais ar kitais žalumynais, nepatinka pieniškos dešrelės – imkite rūkytas. Skanaus!