Cepelinai ir kugelis – du neatsiejami lietuviškos virtuvės perlai, kurių istorija ir skonis žavi tiek vietinius, tiek svečius.
Kugelis nekainuos nė 2 eurų
Laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco pasakos, jog cepelinai atsirado XX a. pradžioje ir greitai tapo nacionaliniu pasididžiavimu. Tuo tarpu kugelis turi gilias šaknis lietuviško kaimo virtuvėje – šis patiekalas buvo ruošiamas ypatingomis progomis bei šeimos susibūrimams.
Šiandien šiuos tradicinius patiekalus galima rasti daugelyje Lietuvos restoranų ir kavinių. Nepaisant kylančių kainų, cepelinai ir kugelis išlieka mėgstamais patiekalais tiek tarp vietinių gyventojų, tiek ir tarp turistų.
O ar žinojote, kaip skaniausiai šiuos patiekalus pasigaminti namuose? Nustebins ne tik skonis, bet ir kaina!
Cepelinus šio sekmadienio laidoje gamins Mangirdas, o „Kūmutės virtuvės“ tinklaraščio autorė Renata – ypatingą pavasarinį kugelį. Anot laidos svečių, restoranuose už šiuos patiekalus neretai tenka sumokėti dviženkles sumas, tačiau namuose visa tai gali pasikeisti.
Cepelinų receptą ir gudrybes sužinosite laidoje, o neatsivalgomą kugelio receptą pateikiame jau dabar.
Dar labiau žiūrovai nustebs sužinoję, kad porcija šio kugelio jums kainuos mažiau nei 2 eurus!
Pavasarinis kugelis su kiaulių ausytėmis
Ingredientai:
- 2,5 kg bulvių;
- 200 ml pieno;
- 3 kiaušinių;
- 1 a.š. druskos;
- maltų kmynų.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai sutarkuokite bulves. Tuomet prikaistuvyje pakaitinkite pieną su kmynais ir supilkite ant tarkių. Gerai išmaišykite. Kiaulės ausytes sudėkite į masę ir supilkite į kepimo skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 valandos. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!