Tešlai reikės:
- 500 g miltų
- 30 g cukraus
- 25 g šviežių mielių
- 1 a. š. druskos
- 300 ml pieno
- 80 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 apelsino žievelės (tarkuotos)
Įdarui reikės:
- 100 g rudojo cukraus
- 100 g sviesto
- 120 g razinų, džiovintų vyšnių, džiovintų spanguolių
Gaminimo eiga:
Miltus, cukrų ir druską sumaišykite dubenyje. Prikaistuvyje pakaitinkite pieną, sviestą ir apelsino žievelę.
Mieles įdėkite į nedidelį dubenėlį, užberkite šaukšteliu cukraus ir palikite, kol suskystės. Šiltą, bet ne karštą pieną supilkite į miltų mišinį, supilkite ir šiek tiek paplaktą kiaušinį, bei mieles ir užmaišykite tešlą.
Ant stalo paberkite miltų ir gerai išminkykite tešlą, apie 10 min. Didelį dubenį ištepkite sviestu ir iš tešlos suformavę rutulį įdėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite tešlą šiltoje vietoje pakilti apie valandą ar pusantros.
Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite ir iškočiokite didelį stačiakampį (maždaug 40x50cm). Tešlos stačiakamapį ištepkite minkštu (bet ne ištirpintu) sviestu, apiberkite ruduoju cukrumi ir džiovintomis uogomis.
Susukite į vyniotinį, supjaustykite griežinėliais. Iš šio kiekio pagaminsite apie 16–18 bandelių. Bandeles sudėkite į stačiakampio formos skardą išklotą kepimo popieriumi. Bandeles sudėkite vieną šalia kitos ir palikite dar keliasdešimčiai minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite bandeles apie pusvalandį. Iškepusias, dar karštas bandeles patepkite abrikosų arba apelsinų džemu.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!