Tešlai reikės:
- 250 g miltų
- 130 g šalto sviesto
- 2 kiaušinių trynių
- Žiupsnio druskos
Įdarui reikės:
- 300 g cukraus
- 80 g vandens
- 150 g grietinėlės
- Kupino šaukšto medaus
- 100 g sviesto
- 300 g graikinių riešutų
Gaminimo eiga
Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir sudėti į dubenį kartu su miltais ir druska. Pirštais sviestą sutrinti su miltais, kol gausis smulkūs trupiniai. Sudėti trynius, bei supilti vandenį. Viską maišyti šaukštu, kol sulips, o tada užminkyti tešlą.
Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kol paruošite pyrago įdarą. Atvėsusią tešlą iškočioti ir įkloti į kepimo formą. Naudokite apvalią formą išimamu dugnu. Pyrago pagrindą subadyti šakute ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti kol gražiai apskrus (apie 20 min) 180 laipsnių temperatūroje.
Į puodą suberti cukrų, supilti vandenį ir palikti ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps ir masė taps gintaro spalvos. Karamelę gerai išmaišyti ir supilti grietinėlę, sumažinti ugnį ir greitai maišyti, kol masė taps vientisa. Sudėti medų, sviestą ir druską, viską pakaitinti, kol masė taps glotni. Į karamelę suberti riešutus ir gerai išmaišyti. Riešutų masę supilti į iškepusį pyrago pagrindą ir kepti dar 20 minučių. Iškepusį pyragą palikti atvėsti ir tik tada pjaustyti.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.