• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje garsėjantis juodo maisto kultas ateina ir į Lietuvą. Be įprastais jau tapusių juodų ledų Lietuvoje jau galima įsigyti juodų česnakų, sūrio, sausainių ar netgi visiškai juodo medaus. Tautiečiai juodus gardumynus ragauja nedrąsiai, o sveikatos specialistai tam pritaria ir pataria domėtis, kokiu būdu maistas tokia juoda spalva nudažomas, ar tai tikrai nekenkia.

Pasaulyje garsėjantis juodo maisto kultas ateina ir į Lietuvą. Be įprastais jau tapusių juodų ledų Lietuvoje jau galima įsigyti juodų česnakų, sūrio, sausainių ar netgi visiškai juodo medaus. Tautiečiai juodus gardumynus ragauja nedrąsiai, o sveikatos specialistai tam pritaria ir pataria domėtis, kokiu būdu maistas tokia juoda spalva nudažomas, ar tai tikrai nekenkia.

REKLAMA

Iš pirmo žvilgsnio šioje lėkštėje – anglies gabaliukai. Tačiau iš tikrųjų tai gardūs sausainiai, nudažyti ryškiai juoda spalva. Juodas sūris, druska, ar netgi medus – šiuo metu juodo maisto kultas sparčiai populiarėja visame pasaulyje.

Tokius juodus skanumynus užsukę į gardėsių krautuvėlę tautiečiai ragauja nedrąsiai. Labiausiai žmonės bijo, kad pasikeitusi įprasto maisto spalva turės įtakos ir jo skoniui, todėl ragaudami nusiteikia, kad bus kažkas netikėto.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, kai pajuodusį maisto kąsnį įsideda į burną, žmonės nustemba. Juoda spalva – skonio nekeičia.

Juodo maisto technologija visame pasaulyje daugialypė. Vieni juodą spalvą išgauna cheminiais dažais, kitas paplitęs būdas: maistą juodai nudažyti su sepijų rašalu, tačiau naudojant tokį dažymo būdą maistas gali įgautį specifinį poskonį.

REKLAMA

Tie, kurie neišsigąsta juodo maisto, sako, kad jis puikiai pagyvintų šventinį vaišių stalą ,o ir dovanoms juodi maisto produktai puikiai praverstų.

Sveikatos specialistai juodo maisto madai pataria nepasiduoti taip lengvai ir atidžiai tikrinti informaciją, kokiu būdu buvo išgauta juoda spalva.

Tiesa, norintys šventėms ant salo patiekti akiai neįprasto juodo maisto, paeksperimentuoti virtuvėje gali ir patys, tereikia turėti maistinės anglies, o tada jau kaip leis fantazija, tik, žinoma, viskas turi būti su saiku.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų