• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie maisto produktai ypač didina cholesterolio kiekį kraujyje, o tai nėra naudinga sveikatai – kai kurie jų gali padidinti širdies ligų ir kitų rimtų sveikatos sutrikimų riziką.

Kai kurie maisto produktai ypač didina cholesterolio kiekį kraujyje, o tai nėra naudinga sveikatai – kai kurie jų gali padidinti širdies ligų ir kitų rimtų sveikatos sutrikimų riziką.

REKLAMA

Cholesterolio kiekis maiste dažnai suprantamas klaidingai. Iš tikrųjų daugumai žmonių valgyti sveikatai palankius produktus, kuriuose yra daugiau cholesterolio, nėra kenksminga. Kai kuriuose jų yra daug svarbių maistinių medžiagų.

Produktai, didinantys cholesterolį

Tačiau yra ir tokių maisto produktų, kurie yra tikra cholesterolio bomba ir sveikatai naudos neteikia – juos raginama vartoti kuo rečiau arba visiškai jų vengti, rašo healthline.com.

Riebaluose keptas maistas

Riebaluose keptuose produktuose, pavyzdžiui, gruzdintoje mėsoje ar keptame sūryje, yra daug cholesterolio, todėl, jei įmanoma, jų reikia vengti.

REKLAMA
REKLAMA

Taip yra todėl, kad juose yra daug kalorijų ir dažnu atveju transriebalų, kurie gali padidinti širdies ligų riziką ir pakenkti jūsų sveikatai kitais aspektais.

REKLAMA

Gausus riebaluose kepto maisto vartojimas taip pat yra susijęs su padidėjusia širdies ligų rizika.

Greitas maistas

Greito maisto vartojimas yra pagrindinis daugelio lėtinių ligų, įskaitant širdies ligas, diabetą ir nutukimą, rizikos veiksnys.

Žmonės, kurie dažnai valgo greitą maistą, paprastai turi didesnį cholesterolio kiekį, daugiau riebalų pilvo srityje, didesnį uždegimo lygį, aukštesnį kraujospūdį ir sutrikusį cukraus kiekio kraujyje reguliavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Perdirbta mėsa

Perdirbta mėsa, pavyzdžiui, dešrelės, rūkyta šoninė, yra daug cholesterolio turintys maisto produktai, kurių vartojimą turėtumėte riboti.

Didelis tyrimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 614 tūkst. dalyvių, parodė, kad kiekviena papildoma 50 gramų perdirbtos mėsos porcija siejama ne tik su padidėjusiu cholesterolio kiekiu, bet ir su 42 proc. didesne širdies ligų rizika.

Jau net sunku suskaičiuot straipsnius, kuriuose raginama išmest tam tikrus maisto produktus. Tada gal pagaliau kas nors gali paaiškinti kam gaminami ir pardavinėjami sveikatai kenkiantys maisto produktai. Ar mes kokie milijonieriai kad pirktume kenksingus produktus, prekybininkams krautume turtus, o produktus mėtytume į atliekų konteinerius. Pagaliau kur žiūri atitinkamos iš mokesčių mokėtojų išlaikomos tarnybos kad visur tokia betvarkė
Lašinius valgau kasdien vakare ir cholesterolis susitvarkeė
kas sabatauskaitės vaiko tėvas?
julius sabatauskas?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų