Pirmiausia kalbame apie maisto produktus, kuriuose yra skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų, vitamino D ir svarbių mineralų, tokių kaip kalcis, kalis ir magnis. Jie teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei kraujospūdį.
Maisto produktai, kuriuos kardiologai rekomenduoja įtraukti į savo mitybą
Jogurtas: natūraliame arba graikiškame jogurte gausu kalcio, magnio ir kalio - mineralų, kurie padeda palaikyti normalų kraujospūdį.
Uogos: mėlynėse ir braškėse yra antocianinų, kurie padeda gerinti kraujagyslių būklę.
Burokėliai: šiose daržovėse gausu nitratų, kuriuos organizmas paverčia azoto oksidu, atpalaiduojančiu kraujagysles. Jį galite valgyti salotose, kepti arba gerti burokėlių sultis.
Bulvės: skaidulų, magnio ir kalio šaltinis, jos padeda reguliuoti vandens ir druskų balansą bei mažina kraujospūdį.
Žalumynai: špinatuose, kopūstuose ir kituose lapiniuose žalumynuose yra nitratų, kurie gerina kraujotaką. Naudokite juos sriubose, salotose ar garnyruose.
Žuvis: lašiša ir skumbrė – tai omega-3 riebalų rūgščių ir vitamino D šaltinis, kuris naudingas širdžiai ir kraujagyslėms.
Neskaldyti grūdai: avižiniai dribsniai, kvinoja ir viso grūdo duona turi daug ląstelienos, kuri mažina blogojo cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.
Bananai: bananuose esantis kalis pašalina natrio perteklių ir padeda atsipalaiduoti kraujagyslėms. Taip pat naudingi grybai, pupelės ir avokadai.
Pomidorai: šiose daržovėse yra daug kalio ir likopeno.
Likopenas gerina kraujagyslių elastingumą, todėl normalizuoja kraujospūdį. Be to, pomidorai yra geras kalio šaltinis.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!