Medikai išskiria pagrindinius produktus, kuriuos reguliariai vartojant, mažėja tikimybė susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.
Riešutai. Juose yra gausu sveikųjų riebalų, kurie mažina cholesterolio kiekį, padeda sąnariams ir gerina atmintį. Graikiniai riešutai ir migdolai yra ypač naudingi kraujagyslėms – suvalgykite vos saują per dieną ir poveikį tikrai pajusite.
Persimonai. Dieviškaisiais vadinami vaisiai kupini sterolių. Reguliarus augalinių sterolių vartojimas gali apsaugoti nuo širdies ligų bei pagerinti gyvenimo kokybę.
Ciberžolė. Nuo senų laikų šis prieskonis buvo naudojamas bene prie visų patiekalų. Ji turi priešuždegiminį poveikį, taip pat gerina kraujagyslių būklę.
Žalioji arbata. Tonizuoja, ramina ir suteikia energijos. Dar svarbiau: joje esantys antioksidantai mažina cholesterolio kiekį kraujyje bei greitina medžiagų apykaitą.