Jums reikės:
35 proc. 250 ml grietinėlės, 200 militrų pieno, 100 gramų cukraus, pusės šaukštelio vanilinio cukraus, 10 gramų želatinos ir 50 mililitrų vandens brinkinti, braškių skonio želės.
Gaminimo eiga:
Želatiną brinkinau vėsiame vandenyje 10 - 15 min. Į puodą supyliau gietinėlę, pieną, cukrų, vanilinį cukrų ir kaitinau iki užvirimo (neužvirkite!).
Nuėmusi nuo kaitros puodą, į jį sudėjau išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišiau, kad neliktų granulyčių. Atvėsintą (per sietelį) supilsčiau į taures ir pastačiau stingti į šaldytuvą.
Braškių žele pasiruošiau pagal instrukciją, kaip nurodytą ant pakuotės. Ant sustingusio taurėse pankotos sluoksnio užpyliau braškių želes ir pastačiau į šaldytuvą stingti.
Šaltinis: Gamink su Audrone