Jeigu mėgstate grybus ir kreminę sriubą – šis receptas kaip tik jums.
Reikės:
- 1 kg pievagrybių;
- 600 g bulvių;
- 1 didelio baltojo svogūno;
- 5-6 česnako skiltelių;
- 250 ml sojų grietinėlės;
- 1200 ml daržovių sultinio;
- 1 a.š. druskos (daugiau pagal skonį);
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų;
- 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus kepimui.
Kaip gaminti:
Bulves nuskutame, perpjauname per pusę ir dedame virti. Supjaustome svogūną ir česnaką ir kepame ant įkaitinto aliejaus keptuvėje. Kol svogūnas kepa, švariai nuplauname pievagrybius ir susmulkiname. Dedame į keptuvę kartu su svogūnu ir česnaku, pagardiname druska bei pipirais ir kepame apie 15 minučių, kol grybai gerai apkeps.
Nusunkiame išvirusias bulves. Į didesnį puodą dedame bulves, iškepusius grybus su svogūnu ir česnaku. Užpilame sultiniu. Kadangi sriuba yra trinta, taigi ją sutriname maisto trintuvu. Supilame sojų grietinėlę, patikriname prieskonius – jeigu norisi, galima įdėti daugiau druskos arba pipirų. Dedame ant viryklės ir kaitiname, kol lengvai užvirs.
Aš sriubai paskaninti naudojau duonos skrebučius. Juos pagaminti labai paprasta. Norimą duona smulkiai supjaustom, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir užberiame šiek tiek druskos. Dedame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje apie 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje su kaitinimu iš viršaus ir apačios.
Skanaus!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui @plantasticblondie.